bartek1993 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam wczoraj juz mialem zamiar kupic evga sli le lecz przegladajac ruzne recenzje i testy dzis chcialem zakupic gigabyte x58 ud5 mysle ze jest to dobry wybor lecz niejestem pewien do konca i tu czekam na pomoc . Przepraszam za polskie znaki lecz mozilla mi cos wywala i niemoge ich wstawiac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello92 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Jaka reszta podzespołów. Ile kaski, itd. ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1993 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Więc tak polskie znaki naprawione :) CPU: Intel i7 920 D0 , RAM: Super Talent 2000MHz 7-7-7-17, GPU 8800GT ale to chyba zbędne [hd5870 lub gtx285] zasilka 750W corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello92 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Może tą??? DFI LanParty DK X58 Triple, płytka stabilna i zapewnia niezłe osiągi OC na niej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1993 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 hymm bardziej myślałem o tej giga bo bym blok dopasował do niej EK ;/ a do DFI trudno raczej a OC to te 3.6GHz mi styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Uważam, że w tej cenie lepiej Foxconn BloodRage GTI, albo taniej ASRock X58 Extreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Uważam, że w tej cenie lepiej Foxconn BloodRage GTI, albo taniej ASRock X58 Extreme.Bloodrage może tak Asrocka nie polecam sypią się na potęgę 5 płyt na serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1993 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Bloodrage może tak Asrocka nie polecam sypią się na potęgę 5 płyt na serwis Asroka na pewno nie miałem na 775 i posypały mi się 3 ;/. Jednak przekonuje mnie dalej UD5 nad foxcoonem sie zastanawiam bo ma kartę muzyczna całkiem dobrą i blok wodny w zestawie :) zobaczymy. Piszcie i oceniajcie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 UD5 porównywalna z LE wszystko zależy od preferencji firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1993 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Wiec krótka piłka SLI LE czy UD5 ;) widziałem że SLI LE też ludzie na niej kręcą nieźle a wyglądem jest lepsza od niebieskawej GA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Powiedziałbym, że to takiego niedzielnego o/c to nie ma większego znaczenia czy GB czy VGA czy DFI czy cokolwiek... Efekty będziesz miał identyczne, nie przejmował bym się tym, że ktoś wykręcił kosmiczne QPI. Ja dla przykładu miałem na początku UD5. Pomyślałem sobie, że jak wrzucę DFI T3eH8 to pociągnę proca i pamięć wyżej. I co? I kupa. Na GB proc się nieco lepiej kręci i mobas mniej kapryśny niż wypaśny DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 a ja zdecydowanie polecam ci DFI z tego co zauważyłem to gigabyte ma jednak gorsze oc , wiem ze sporo zalezy od procka ale jakos uśredniając na gigabyte trzeba dawać wieksze napiecia na CPU, QPI co z kolej przeklada sie na wieksze tempy i stabilnosc plyty wydaje mi sie tez gorsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Jasne że jest różnica - jeśli zamierzasz kręcić w kosmos, żebyć pogra w SuperPI (tj. QPI < 220MHz). Ale tak nikt do codziennego użytkowania nie daje! Przy kręceniu do ~210MHz różnica jest żadna. Co do reszty parametrów to kolega się myli. UD5 daje wzorcowe napięcia, DFI zaniżało je i miało delikatne wahania (sprawdzane multimetrem). Jeśli idzie o stabilność - właśnie, wydaje ci się. No bo jak to! Jak GB to musi być szajs, a DFI to wypas robiony pod o/c. Mi się też tak wydawało jak tobie, a musiałem się z GB przeprosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1993 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Temat do zamknięcia kupiłem SLI LE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...