Passt Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Potrzebuję wydajnego chłodzenia procesora. Obecnie mam Noctue NH-U12P , jednak na moją obudowę jest ok 10 mm zbyt duża (zawadza o boczny wentyl). Co warto byłoby kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Po co Ci boczny wentylator? Kolekcjonujesz kurz? Zostaw obecne i wywal fana ze ściany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Dokładnie wywal poczny wentylator... Co prawda Noctua NH-U12P nie jest najwydajniejsza ale radzi sobie przyzwoicie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Problem z tą obudową polega na tym, że po demontażu bocznego wentyla pozostaje dziura w ścianie obudowy. Więc może jednak zmiana coolera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Może po prostu walnij jakiś grill z filtrem w miejsce tego wentyla. http://www.cooling.pl/grill-filtr-z-siatka...rodukt,918.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Może po prostu walnij jakiś grill z filtrem w miejsce tego wentyla. http://www.cooling.pl/grill-filtr-z-siatka...rodukt,918.html Tam jest Bigboy Nie możesz kupić ściany bez wentyla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) Nie możesz kupić ściany bez wentyla? Nie bardzo. Nie widziałem tego nigdzie. Różne obudowy Anteca maja rózne rozmiary. Edytowane 29 Listopada 2009 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Tam jest Bigboy Mój błąd nie zauważyłem , że obudowa była w sigu i myślałem , że jakiś no name ;) Ale skoro tam jest boczny wentylator gigant to może ta leżaca wersja Noctua'y by była dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 to może plexę wstawić i mieć takie małe okienko? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Nie bardzo. Nie widziałem tego nigdzie. Różne obudowy Anteca maja rózne rozmiary. to może plexę wstawić i mieć takie małe okienko? :lol2: Chyba to jest najlepsze rozwiązanie. Czarny arkusz PMMA + śruby imbusowe i może to będzie ładnie wyglądać [; @Michaelius NH-C12P jest 'trochę' słabszy niż U12P. Także nie widzę sensu zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 @Michaelius NH-C12P jest 'trochę' słabszy niż U12P. Także nie widzę sensu zmieniać. "Trochę" to znaczy ile gorszy?? W tym teści wyszedł lepiej. podobnie jak NH-U9B. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5512 Jeśli znasz jakieś inne testy, wrzuć proszę linka. Spróbuje poszperać w necie w celu znalezienia podkładek plastikowych o śr. wewn. 4-5 mm i wysokości 12 mm, bo takich właśnie potrzebuje, ale że znajdę szanse są marne. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Wrzuć po prostu 'review c12p' i poczytaj testy. W przypadku dobrze wentylowanej obudowy różnica miedzy C12P a U12P jest wręcz porażająca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...