Skocz do zawartości
::snoopy::

Zniknęły Dane Z Karty Microsd

Rekomendowane odpowiedzi

Pożyczyłem kartę pamięci microSD 1GB, która siedziała w telefonie Nokia 6210 Navigator. Włożyłem ją do Motoroli E8 i zainstalowałem aplikację potrzebującą karty pamięci do działania. Pobawiłem się potestowałęm i gdy karta wróciła do Nokii okazało się, że szlag trafił wszystkie dane (zdjęcią, muzykę i to co było). Nie wiem dokładnie dlaczego tak się stało, sam nic nie usuwałem, oprócz wgrania owej aplikacji. W tej Motorolce jest modyfikowany soft oparty na linuxie, pomyślałem że zmienił się system plików ale sprawdziałem i w obu telefonach pokazuje fat32 (łącząc telefon z PC).

Udało mi się tylko odzyskać trochę zdjęć przy pomocy Digital Image Recovery, i kilka plików mp3, ale to mało :(

Poczytałem troche i trafiłem na program TestDisk. Próbowałem nim coś zdziałać. Leciałem wg opisu http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk:_u...te_file_for_FAT ale tak jak tam jest na 5 screenie, to u mnie nie pokazuje zadnej partycji wiec nic nie moge odzyskać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zapomniałem wspomnieć że najpierw próbowałem PhotoRec'a i słabo mu wyszło. Wyrzyciło mnóstwo plików *.txt z 'krzakami', 1 mp3 i nic wiecej, ani jednego zdjęcia.

Wątpie czy są szanse na lepsze efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta nie została czasem w tej motce sformatowana ?

Spróbuj narzędzi do cofania tego .

Albo zwykłe programy do odzyskiwania danych skonfigurowane na opcję po formacie .

Z doświadzenia wiem że karty pamięci z danymi wgranymi na jednym fonie nie zadziałają na innym .

Mam obecnie Nokię 6220 C , pliki wgrane przez zewnętrzny czytnik nie działają na niej ( poza zdjęciami ) , to sami jakiś LG matki - nie widać plików mp3 .

Za to na moim starym LG Ku 250 pliki wgrywane nie za pomocą telefonu działają bez problemu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi