::snoopy:: Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Pożyczyłem kartę pamięci microSD 1GB, która siedziała w telefonie Nokia 6210 Navigator. Włożyłem ją do Motoroli E8 i zainstalowałem aplikację potrzebującą karty pamięci do działania. Pobawiłem się potestowałęm i gdy karta wróciła do Nokii okazało się, że szlag trafił wszystkie dane (zdjęcią, muzykę i to co było). Nie wiem dokładnie dlaczego tak się stało, sam nic nie usuwałem, oprócz wgrania owej aplikacji. W tej Motorolce jest modyfikowany soft oparty na linuxie, pomyślałem że zmienił się system plików ale sprawdziałem i w obu telefonach pokazuje fat32 (łącząc telefon z PC). Udało mi się tylko odzyskać trochę zdjęć przy pomocy Digital Image Recovery, i kilka plików mp3, ale to mało :( Poczytałem troche i trafiłem na program TestDisk. Próbowałem nim coś zdziałać. Leciałem wg opisu http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk:_u...te_file_for_FAT ale tak jak tam jest na 5 screenie, to u mnie nie pokazuje zadnej partycji wiec nic nie moge odzyskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Spróbuj zaatakować kartę za pomocą photorec (jest dołączony do testdisk). Na wszelki wypadek zrób kopię 1:1 karty do pliku np za pomocą DMDE lub pod linuksem (dd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Właśnie zapomniałem wspomnieć że najpierw próbowałem PhotoRec'a i słabo mu wyszło. Wyrzyciło mnóstwo plików *.txt z 'krzakami', 1 mp3 i nic wiecej, ani jednego zdjęcia. Wątpie czy są szanse na lepsze efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Karta nie została czasem w tej motce sformatowana ? Spróbuj narzędzi do cofania tego . Albo zwykłe programy do odzyskiwania danych skonfigurowane na opcję po formacie . Z doświadzenia wiem że karty pamięci z danymi wgranymi na jednym fonie nie zadziałają na innym . Mam obecnie Nokię 6220 C , pliki wgrane przez zewnętrzny czytnik nie działają na niej ( poza zdjęciami ) , to sami jakiś LG matki - nie widać plików mp3 . Za to na moim starym LG Ku 250 pliki wgrywane nie za pomocą telefonu działają bez problemu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...