marcin969 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) witam;p mam problem... podczas grania (w mirrors edge , left 4 dead dirt 2 itp) wyskakuje mi różnokolorowy ekran... dźwięk sie zawiesza (zapętla) i nic nie moge zrobić poza resetem... dzieje sie to najczęściej gdy w np. w mirrors edge wchodze do nowego pomieszczenia... mam takie coś od niedawna, i nie dzieję sie to przy każdej grze. bywa że moge grać normalnie... zaczeło się gdy sprawdzałem czy działa mi pendrive (nie działał)... pomyślałem że to jakiś wirus i przeskanowałem kompa, znalazł coś ale nic ważnego. sądze że to może być karta graficzna (mam gf 280 gtx), może sie przegrzewa czy coś, lecz gdy sprawdzałem temperaturę to podczas grania jest na granicy 70-75 stopni. zainstalowałem nowe sterowniki lecz i to nie pomogło! liczę na pomoc, nie jestem jakimś ekspertem od komputerów. Z góry dziękuję;p jest to mniej więcej taki ekran: Edytowane 18 Grudnia 2009 przez marcin969 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 http://forum.purepc.pl/index.php?act=annou...f=23&id=100 http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnie...ia-t266429.html W 90% zasilacz, w 5% przegrzanie grafiki, 5% uszkodzona pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Na początek podaj jaki masz sprzęt . CPU , płyta , główna , pamięć ram , karta graficzna i zasilacz . Problemy masz tylko w grach czy też podczas normalnej pracy w systemie ? Sprzęt podkręcany ? Zresetuj bios do ustawień fabrycznych , może to pomorze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin969 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Na początek podaj jaki masz sprzęt . CPU , płyta , główna , pamięć ram , karta graficzna i zasilacz . Problemy masz tylko w grach czy też podczas normalnej pracy w systemie ? Sprzęt podkręcany ? Zresetuj bios do ustawień fabrycznych , może to pomorze . procesor: Intel Core 2 E8400 karta graficzna: (MSI) GeForce 280 gtx zasilacz: 1000 W (firma Cheftec) płyta główna : Gigabyte x48-dq6 Ram: 4 GB (jak znajdę to podam model ramu) dzieje sie tak tylko w grach, niepodkręcałem komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Sprawdź inne sterowniki. Następnie sprawdź kartę w innym kompie z dobrym zasilaczem - jeśli będzie to samo, to karta nadaje się do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin969 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 zrobiłem tak jak poradził kolega reyden... zresetowałem bios... moze to pomoże... dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...