zaqqq Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Witam Jak w temacie, potrzebuje pomocy co do wyboru. Czytałem troche na forum ale nie znalazlem zadawalającej mnie wypowiedzi wiec pisze. Moje wymagania to: - Kompa w wiekszosci uzywam do surfowania po necie - głównie działa 24/7 - Lubie pograć - jestem realista i wiem ze w "najnowsze nowosci" za taka kasa nie pogram na full-a niemniej chyba grafa nie zintegrowana - Fajnie by bylo 17", ale mój realizm znów sie odzywa - więc 15"4 - Bombowo by bylo mieć dzwięk 5.1 - nie wiem co tam teraz w lapach siedzi To w zasadzie wszystko. Nie wykluczam takich opcji - na przykład kupić lapa i dopakować na przykład ram-u. Przyznam szczerze - nie do konca pamietam regulamin forum i licze sie z tym ze nie bedziecie mogli mi podac linków bezposrednio do allegro bądz sklepów typu proline czy arest. wystarczy mi marka lapa i mogel. Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Nono, i jeszcze kawę ma parzyć i kapcie przynosić. Nie ma mowy za te pieniądze. Dostaniesz najwyżej PDC i GMA X4500, które jedynie sprawdzą się do odtwarzania filmów w HD. Bądź realistą. Dołóż 500-600 zł, to może się coś znajdzie. Ale laptopów do grania z reguły się nie kupuje - do tego są konsole i PC. Edytowane 19 Grudnia 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Do grania za 2k? I może jeszcze z systemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqqq Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Tak do grania - jestem ralista i tak jak napisalem - nie wymagam 17" i nie wiem czego, ważne zeby grafa była jakaś optymalna za taka kasa, troche ramu, w miare szybki proc - jak za taka kasa. Ludze kochani - tylko wytezcie umysły :) wiem ze nie wiadomo czego za tą kase nie dostane, pytanie brzmi - co najlepszego za taką kase dostane! jakbym mial penge i chec na typowe giercowanie w najnowsze tytuły to bym was nie pytał tylko wybrał najdroższa opcja w skepie - lecz niestety zycie takie nie jest a rodzice mnie nie sponsorują z racji wieku :) wiec - Co Dostane Za Taką Kase Żeby Się Nadawało Do Giercowania - tak pytam. P.S. Bez systemu może być. Nono, i jeszcze kawę ma parzyć i kapcie przynosić. Nie ma mowy za te pieniądze. Dostaniesz najwyżej PDC i GMA X4500, które jedynie sprawdzą się do odtwarzania filmów w HD. Bądź realistą. Dołóż 500-600 zł, to może się coś znajdzie. Ale laptopów do grania z reguły się nie kupuje - do tego są konsole i PC. Hehe, piszesz ze jeszcze nie wiadomo co ma robić jakbym nie wiadomo jakie wymagania napisał. ma działać najlepiej za tą cene - tak w istocie brzmiało to pytanie :) Edytowane 19 Grudnia 2009 przez zaqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Wymagania które postawiłeś są po prostu wygórowane. Najbliższy ich spełnieniu laptop którego znalazłem to http://www.allegro.pl/item853290519_asus_k...12mb_bonus.html . Jeśli miałbyś możliwość dorzucenia 500zł, to wzrost wydajności w grafice będzie zdecydowane zauważalny. No i jeszcze taki szczegół : w co dokładnie masz zamiar grać? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqqq Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 troszke nie jestem na czasie wiec dziwie sie czemu wygirowane wymagania skoro wydaje mi sie ze prawie zadnych nie ma - matryca 15.4, 5.1 niekoniecznie i do grania najlepszy za ta cena. no ale OK, nie znam wypadłem pare lat temu z obiegu. a co do gier to najnowsza w jaka pogrywam to Call Off Duty 4 - Modern Warfare z 2007 roku - chociaz M W 2 z tego roku bogajrze ma mniejsze wymagania. Trzepie w Colina 2, z chęcią przejade sie w NFS-a no i tu moj poprzedni komp (ATHLON 3000+ x64, 1GB Ram dual channel, GF 6600EH ) nie pozwalał na granie w Shift-a - ledwo ciągnoł w poprzednie wersje - Na przykłąd Most Wanted jakoś działało tak ze dało sie pograć. W sporo wiecej nie bede grał. wystarczy zeby komp byl lepszy niz ten co mialem poprzedni, i byl najlepszm mozliwym zakupem za podaną cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 W laptopach nie masz dostępnych 150 modeli kart graficznych! W najtańszych jest GMA x4500 !! który ma wydajność jakiegoś FX5600 w stacjonarnym mniej więcej, może troche lepszą, jak GEF 6200. Droższe laptopy mają podstawowe modele Radeonów, za około 3000zł można już kupić coś w miare od NVIDII czyli GT2... na czym można by już w coś pograć. A jak chcesz to kup używkę taką jak mam w podpisie dostaniesz za około 1500zł i będzie o niebo lepszy niż media marktowy laptop za 2 czy 2300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Asus K50AB z ati4570 DDR2 Toshiba L500 z ati4570 DDR3 Acer 5738G z j.w. Może wyrwiesz też della 1555 za tyle .. jako posiadacz G550G z i4500MHD moge powiedzieć ze nie nadaje sie on do gier - swoje wyniki w Smarkach zawdzięcza obsłudze większści nowych technologii - wydajnością toto nie grzeszy, kompatybilnością również - kompletnie nie daje sobie rady z większymi rozdzielczosciami na natywnej nawet gry z ~2002roku potrafią sie ciąć ... jest dobry do zastosowań biurowych i dekodowania filmów HD przez DXVA ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ew. szukaj Compali. Nie są drogie, ale nie grzeszą jakością wykonania. Mają za to najlepsze bebechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ew. szukaj Compali. Nie są drogie, ale nie grzeszą jakością wykonania. Mają za to najlepsze bebechy. Obudowa wyglądem nie powala ale jest dużo solidniejsza niż w wielu markowych produktach. Mówie tutaj o FL90 bo ASMobile i kilka innych Compali faktycznie średnio wyglądają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Mam na myśli tego: http://www.allegro.pl/item860148710_compal...wifi_250gb.html Bez systemu, ale z niezłymi na tę cenę podzespołami. Nic tańszego raczej się nie znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...