Ayua Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Wczoraj kupiłem nowego kompa. Zacząłem sobie instalować Windows 7 Home premium 32-bit. No i się instalował jakoś, ale zapomniałem że lepiej wpierw zformatować dysk, więc anulowałem tę instalacje. Uruchomiłem kompa ponownie i teraz gdy ma czytać płytę pojawia się błąd;"brak bootcmr, nacisnij alt+ctrl+del aby zresetować". I tak mogę w kółko. Co jest przyczyną błędu? Coś się boje, że jest coś nie tak z płytą główną, ale to przecież nówka. Resety kompa nic nie dawają, wyłączanie i włączanie zasilania też nic nie daje. Ogólnie nawet gdy niema żadnej płyty, albo jest odłączony napęd to dalej jest to samo. Może reset biosa? Pozdrawiam. Zmieniłem w biosie żeby startował z płyty a nie dysku. No i niby startuje, ale instalacja się nawet nie zaczyna, widać tylko czysty pulpit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Podłącz dysk do komputera z zainstalowanym windowsem i wtedy sformatuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Przyczyną jest to, że zabrałeś się za coś, o czym nie masz pojęcia. O ile mi wiadomo, nie można zainstalować systemu na RAW. Musisz sformatować dysk. Instalator zapewne to zrobił, ale przydzielił całe miejsce na dysku na partycję systemową. Podłącz dysk do innego kompa i usuń partycje. Następnie podłącz do tego nowego, włącz instalator i wydziel 25-30 GB (lub więcej - wedle potrzeb) na partycję systemową. Zainstaluj system. Następnie z poziomu zarządzania dyskami utwórz na reszcie wolnego miejsca partycję rozszerzoną, a na niej 2 lub więcej dysków logicznych. W razie problemów skorzystaj z pomocy w Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...