Skocz do zawartości
innocent

Procesor! Ważne Bo święta Blisko :p!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie. Czy warto zamieniać c2d e6550 na coś lepszego? Jak tak to podajcie propozycję. PC jest do grania! I błagam, w miarę tanio :P!

EDIT:

Tak przeszliśmy z tematu zmiany proca prze chłodzenia aż do pomocy w O/C :P

Edytowane przez innocent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uhm no właśnie :P Bo mam gf 260 gtx 216 sp i mi proc po prostu go zwalnia...

Litości. Podgoń go do 3,6 i będzie git, ale i tak nie trzeba, bo te 3,2Ghz przy takim procu jest ok. A Quad nic Ci nie da jeśli gierka nie wykorzystuje więcej niż 4 rdzenie, ale mimo wszystko warto już w takiego zainwestować. Zrozum, że zmiana na innego Duo to nierozsądne posunięcie. Jak chcesz więcej mocy w grach to znacznie więcej zyskasz sprzedając starą kartę i dokładając te 4 stówy do nowej. Na prawdę! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na sprzedaż Q9550 za 400 zł , 2 lata gwary jeszcze bodaj ma, bez coolera, bo u mnie pracował zalman CNPS9700 NT, na dniach mogę wystawić na allegro. Niestety rewizja C1 więc 4Ghz się nie ma co się spodziewać, mam pudełko do niego, instrukcję i nalepkę, proc ma rok ( równy praktycznie, bo zmieniam co mikołaja ;) )

Edytowane przez Borovik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

... bardzo ciekawe. Zwłaszcza, jak się zajrzy na allegro.

Nie, nie . Proc jest ok. Ja dołączyłem dlatego, że kilka osób na tym forum ma DFI LP UT T3EH8 a ja mam akurat problem z flashem biosu i ... tak się złożyło. Dodam, że już PW do jednego z użytkowników tej płyty posłałem. To nie jest ściema czy coś, akurat temat był na wierzchu to się dopisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... To teraz mam już dylemat :D Kupić quada za 4 stówy czy http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__kata..._Extreme_rev_2/ za 140... :P? Wydaje mi się że chłodziwo kupie. Ale nie mam pojęcia czemu na boxie nie chce pójść dalej niż 470mhz * 7... Jakby fsb wall... Nie wiem od czego to zależy... Czy na tym AC Freezer/scythe mugenII dobiję do 3.5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem przekonany do AMD... Więc inwestycja w i5, ewentualnie i3... Jak wyjdzie to grzmocone fermi 300ki to wtedy jakieś zakupy planuję zrobić... Czyli zostaje przy e6550 i kupie płytkę i procka pod 1156. A jaką płytę polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj swojego cepka. Kup e6300 z nowej serii i podkręć go na 4GHz. Powinno cenowo wyjść mniej więcej to samo, wydajnościowo e6300 będzie lepszy. 

Na takim procku odczujesz różnicę w wydajności. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem jeszcze info o e5200... Ale ludzie proponują i tak e6300 żeby dopłacić te 50-60 złotych... Tylko teraz moje pytanko - czy zauważę różnicę wydajności w grach? Bo o to mi chodzi... e6550 to biurowiec 2.33, sam do 3.2 krecilem i wole kupic cos mocnego w "standardzie" żeby dokręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A duże masz napięcie przy tych 3.2 Ghz ? Ja miałem E6420 i pracował na 3,5 grubo poniżej 1,4V. Więc może Ty też masz w miarę dobrą sztukę i podkręcisz wyżej. Musisz się liczyć z tym, że jak go wymienisz na Dual Core to będziesz miał obciętą ilość cache o połowę. A to też jest ważny aspekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi