Passt Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 witam ,grając w DA na ekranie monitora zaczęły się pojawiać dziwne zjawiska wizualne po czym gra się zwieszała. Po restarcie windows ładuje się i juz po paskach i pojawia się BS. System daje się włączyć tylko w trybie awaryjnym. Na ekranie pojawiąją się takie smaczki: http://img134.imageshack.us/img134/709/obraz1yl.jpg http://img710.imageshack.us/img710/9307/obraz2f.jpg System sprawdziłem 2,5 godz. orthosa priority 9 blend test- bez błędów .. Sprawdziłem też dysk., wszystko gra. Wydaje mi się ,że padły pamięci od karty graficznej. Jakies inne sugestie?? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sprawdź jeszcze temp. grafy w GPU-Z. Próbowałeś odpalić jakiegoś 3DMark'a? Jeśli dalej będą błędy, to raczej na pewno grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Prawdopodobnie pamięć. Oddaj na gwarancję. Zobacz jeszcze bez sterów do karty. Jak wejdziesz do biosu to też tak jest? Edytowane 23 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Udało mi się wejśc do normalnego trybu windowsa, ale na całkowicie defaultowych ustawieniach kompa znowu zwiecha przy DA z dziwnymi kwadratami na ekranie. Znowu zwieszka :lol: po włączeniu windy. Teraz jest w trybie normalnym ,ale w menadzerze urządzeń przy grafie jest wykrzyknik i komunikat ,że nie udało się uruchomić urządzenia. O puszczenia jakichkolwiek smarków nie mam mowy :P Temp. przy graniu na grafie jakies 71-72 st.C (wg Real Temp) Takie paski jak na zrzutach w pierwszym poście pojawiają się też przed zainstalowaniem windowsa (na ekranie rozruchowym). Procek był puszczony na 4,0 GHz na 1,41 V i nie więcej. Nie wydaje mi się ,żebym go usmażył, tym bardziej, że orthosa przechodzi Edytowane 24 Grudnia 2009 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 W takim razie to pewne, że grafa - skoro nawet na def. ustawieniach są zwiechy. Oddaj karciochę na gwarancję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) W biosie to same, tzn. paski ale bios sie nie zwiesza. Bede musiał sprawdzić jeszcze grafe na innym kompie ,żeby się upewnić. OK dzięki za info i Wesołych Świąt :D Edytowane 24 Grudnia 2009 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...