Skocz do zawartości
pasti15

Płyta Główna Do 300 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jaką polecacie mi płytę główną do 300 zł? Można w tej cenie kupić coś sensownego? Sprzęt w sygnaturze zasilacz już zamówiłem w Komputroniku SilverPower SP-SS500 Kong Series 500W a kartę graficzną będę zmieniał na Radeona HD 4890 tylko czekam na odpowiedź ze strony sprzedającego. Chciałbym na nowej płycie podkręcić procesor, nie znam się na tym za dobrze ale myślę że mi w tym pomożecie. Myślę że kartę też bym podkręcał i jak bym wymienił w przyszłości ramy to je też bym kręcił. Bardzo was proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sprzedaniu płyty, ram i proca można próbować złożyć coś na AM3.

np. GA-MA770T-UD3P/M3A770DE + x2@x4/620 z L3/x4 925 + 2GB DDR3.

Chyba trochę drożej wychodzi, ale zestaw jest bardziej przyszłościowy. Poza tym byłby mniejszy pobór prądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę sprzedawać wszystkich podzespołów. Jak sprzedam płytę główną będę miał 300 zł na nową i chciałbym kupić właśnie za 300 zł płytę . Potem sprzedam ramy i dołożę trochę kasy i kupię jakieś lepsze pamięci. To jaką polecacie płytę do 300 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sprzedaniu płyty, ram i proca można próbować złożyć coś na AM3.

np. GA-MA770T-UD3P/M3A770DE + x2@x4/620 z L3/x4 925 + 2GB DDR3.

To zdecydowanie najlepsza rzecz, jaką można zrobić w tym przypadku.

Nie chcę sprzedawać wszystkich podzespołów. Jak sprzedam płytę główną będę miał 300 zł na nową i chciałbym kupić właśnie za 300 zł płytę.

To chciej, bo inwestujesz w wymierającą podstawkę. Pamięci DDR2 drożeją i będą dalej drożeć - czeka je los podobny do DDR1. Nowej płyty na S775, porządnej (do OC), w tej cenie nie kupisz - same budżetowe P31/P43. Pozostają używki. Pomijając fakt, że Q6600 to grzałka, jakich mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow... Z całej mojej wypowiedzi, tak negatywnej w stosunku do Twoich planów, dotarło do Ciebie tylko to, że nie ma dobrych płyt w tej cenie...

Zrozum - popełniasz duży błąd inwestując w S775. Zrozumiem kogoś, kto posiada dobrą płytę na S775 i chce łatwej modernizacji... Ale ty masz 2x1GB DDR2 i Q6600, który jakimś super zakupem nie jest i nie trzyma Cię przy tej platformie. Cóż... Zrobisz, jak zechcesz, Twoja kasa.

P5QL PRO robi na Quadach max 420MHz na FSB, inna kwestia, że nie da rady tyle zrobić z dużo wymagającym od sekcji zasilania Q6600. Odpowiednie płyty do porządnego OC kosztują powyżej 400 zł, w sklepach pozostały jakieś resztki P45 DFI LanParty DK P45-T2RS i Asusa P5Q-E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na twoim miejscu jak juz to kupil bym ta plyte http://allegro.pl/item874321189_plyta_asus...e_fv_gw12m.html (ta plyta napewno 400fsb zrobi na quadzie)i dwa giga ramu,bo tyle wsystarcza(jezeli twoje nie wyrobia w kreceniu proca,bo roznica miedzy 800mhz a 1066 jest znikoma,wiec roznica w 667 jest taka ze moga ograniczyc proca w podkrecaniu). wasze propozycje sa jak najbardziej pryszlosciowe, tylko koszt bedzie sporo wiekszy. athlon x4 350zl, plyta 300zl, ram conajmniej 150 za 2 gb... a Tu wyda do 400 na plyte(sprzeda stare graty i cenka juz opada) i jak pamieci pojda na 800 to bedzie mial juz prawie to samo co athlon. a procek na szynie 400*9 bedzie mial 3600, a sam napisales ze nawet ta tania plyta robi max 420(na quadach a na q6600 nie zrobi?przynajmniej dla mnie dziwna jest ta wypowiedz,moze robi 420 na x2?a nie na x4-tak mi sie wydaje), a po co komu wiecej niz 3.6 w quadzie? przeciez pewnie i tak bedzie procka podkrecal tylko do grania.

zawsze mozna sprzedac procaka,plyte i ramy i zainwestowac w am3 ktore wg mnie jest teraz najleosza opcja na przyszlosc. albo zostac przy samej plycie i kreceniu.

sprzedaz i tak by sie oplacala bo za proca wezmiesz ze 400zl + nawet ta 100 za reszte gratow, plus Twoje 350 i juz masz am3 ktore bedzie trwalo jeszcze dlugo a s775 powoli konczy zywot choc nie jest w tym przypadku mniej wydajne. no zdecyduj sam :)

te plyty tez powinny 400 zrobic:

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/651521

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/723320

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/723496

Edytowane przez gronio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi