ODOO Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam. Jako że skończyły mi się pomysły postanowiłem się was poradzić. Płytka po przekładce do nowej obudowy złapała ciągły restart, po naciśnięciu powera komputer ciągle się restartuje (jak przy dualbocie). Procesor pamięć i karta graficzna sprawdzone na drugiej płycie i działają OK. Ta płytka czasami lubiła robić takie problemy ale zazwyczaj wstawała po przekładce pamięci do innych slotów, tym razem zabieg ten zadziałał 2 razy, wszedłem do biosu poustawiałem wszystko, restart i płytka restaruje się nonstop. Aktualnie przekładka pamięci nie przywraca płyty do życia, płyta cały czas się restartuje. Macie jakieś pomysły co można jeszcze zrobić ? Jeżeli nikt nic nie wymyśli to może chociaż macie namiary na serwis Gigabyte bo wolałbym bezpośrednio do producenta odesłać płytkę zamiast oddawać do sklepu. Dzięki za każdą sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Psu sprawdzałeś? Wyjmij wszystko z mobo i wyczyść bios, później wejdź i ustaw wszystko na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 PSU sprawdzone druga płyta z nim i z resztą sprzętu działa bez problemu, wszystko powyjmowane poskładane na pająka, reset biosu i przekładka pamięci nie pomaga dalej restarty, jak raz się odpaliła to wczytałem defaultowe ustawienia i niestety nie wstała :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Z tego co pamiętam masz dualbios, próbowałeś z niego odpalać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Ta funkcja powinna działać automatycznie, o ile wiem nie da się wymusić uruchamiania z zapasowego biosu, no chyba że się mylę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Dziwna sprawa. Ja już dość dawno temu miałem P35-DQ6 i miałem dokładnie ten sam problem. Praktycznie bez powodu przestała wstawać i działać normalnie. Ciągłe zwisy, niestabilny sprzęt. Płytę sprzedałem i do dziś nie wiem co jej było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Przejrzyj manuala do płyty bo nie jestem pewien, ale raczej to nie działa z automatu i trzeba zworkami manewrować na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Już wczoraj przeglądałem ale nie ma nic na ten temat, poza tym na płycie nie ma żadnej zworki, a ze strony gigabyta wywnioskowałem że ta funkcja powinna działać automatycznie. Jeszcze na innym forum wyczytałem że można uruchomić wgranie zapasowego biosu przez zwarcie odpowiednich nóżek od kostki bios ale temat nie został rozwinięty i nie wiem które nóżki i od której kostki, a nic innego na innych forach nie znalazłem. EDIT. W końcu na coś trafiłem http://forums.tweaktown.com/f69/how-fix-de...g-failed-33904/ zaraz będę grzebał i zobaczę co z tego wyjdzie. EDIT 2. Niestety nie pomogło płyta dalej się tylko restartuje. Zauważyłem że po odpięciu 8 pinowego zasilania, odpala się i nie restartuje ale też nic więcej się nie dzieje, diody się świecą i czarny ekran. Edytowane 23 Stycznia 2010 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 a wyjmowałeś proca przy czyszczeniu biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 tak, już chyba wszystkich sztuczek z czyszczeniem biosu próbowałem, wyjęta bateria na noc bez procka, pamięci i zezworkowany clearcmoss itp itd :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arroyo Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 A patrzyłeś w podstawkę proca, czy czasem nóżki nie ma jakiejś zgiętej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 socket w porządku wszystko czyste i proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Na gwarancję z nią bo już nie ruszy. Też tak miałem z dawną płytą i poszła na gwarę i wróciła naprawiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Też doszedłem do takiego wniosku ;) jeszcze jutro sprawdzę u kumpla z innym zasilaczem, prockiem i pamięciami i zobacze co będzie ale cudów się nie spodziewam. Nie wie ktoś może czy płytę można oddać bezpośrednio do producenta ? Wolałbym wysłać ja do producenta bo mam niezbyt ciekawe stosunki ze sprzedawca ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...