ZipQ Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam Po ostatnim uszkodzeniu dysku Seagate 320gb, zakupiłem tutaj na forum dysk WD500AAKS (500gb / SATA2). Dysk podobno nowy, nie wnikam w szczegóły - gwarancja jest. Po podpięciu dziwnie głośno działa(ł) (ostatnimi dnami to ucichło) lecz problem z "freezem" komputera w grach/filmach, a czasami nawet podczas przeglądania www jest dalej. Sprawdzałem na nim Windows 7 64bit, lecz były tam jeszcze problemy z dźwiękiem (zgrzyty jakby ktoś bawił się kabelkami na karcie) - sprawdzane na kilku różnych sterownikach, zawsze to samo. Aktualnie na Windows Vista SP2 32bit pozostają te wcześniej wymienione problemy. Sprawdziłem go program HD Tune Pro i oto wynik: Wymieniłem już kabel SATA na nowy, lecz problem pozostał. Myślę też nad przerzuceniem danych na laptopa i kolejnym formacie przez WD Cleaner, ale wątpię że to coś da. Pozostałe dane PC w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Jaki problem pozostał? Wartość się nie zmniejszy i nie zniknie. To jest zapis tego co było, a nie dane bieżące. Jeśli liczba nie będzie się zwiększać, to jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Pozostał problem "freezów" (tzn. że pc czasem się zatrzyma, lub działa strasznie powoli (klatkując nowo otwierane okna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Ten parametr juz tak pozostanie na wieki... były błedy tasiemki... Przelec dysk MHDD i juz jak nie ma błedów to szukaj dalej... Edytowane 9 Lutego 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...