Skocz do zawartości
Szymon

dual-ddr na dwoch róznych kosciach? :-/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otoz dzisiaj kupilem jedna kostke twin-mos`a. A teraz planuje pozbyc sie tego moejgo gownianego seitecca i kupic drugiego twin-mosa. To znaczy planowalem...poniewaz tak na probe wlozylem do banku nr. 1 twin-mos a nr.2 seitec. obie 256 Mb i 333 Mhz. Wlaczam kompa a bios

dual channel enabled.

Jak mam to rozumiec? :) To znaczy myslalem ze musza to byc dwie kosci tej samej firmy....musza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...jestem little confused :] w ogole wczesniej te sieteci nie chcialty chodz9ic na wiecej niz 160 Mhz. Teraz dalem 166 i puscilem gold memory na dobre pol godziny i nic sie nie posypalo. 3dmark tez przeszedl...dziwna sprawa... :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...jestem little confused :] w ogole wczesniej te sieteci nie chcialty chodz9ic na wiecej niz 160 Mhz. Teraz dalem 166 i puscilem gold memory na dobre pol godziny i nic sie nie posypalo. 3dmark tez przeszedl...dziwna sprawa... :]

z seitec'ami juz tak jest.....jak sie dobrze wygrzeje to i fsb200 przekroczysz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak puszczalem same twin-mosy na 200 Mhz ale wysokich timingach bo 7-4-4-2.5 to chodza jak marzenie :). Z tym ze poki co zostaje przy tym ustawieniu bo 512 mb jednak daje pewnego kopa :]. Szczegolnie ze teraz raczej z grafa nie mam takiego problemu ale jak dam wieskza rozdzielczosc to mi z dysku czasem mielil :) moze sie tego teraz pozbede. Generalnie to fjanie jezeil ten dual dziala. Na przyszlosc mam zamiar pozbyc sie tych seitecow i tak. Aha Przepustowosc tych 512 na 166 mhz( timingi 7-3-3.2.5) mam teraz takie sama jak 256 twin-mosow na 200 Mhz. Wiec chbya ten dual jednak dziala mimo wszystko w jakims tam stopniu. Jezeli gold memory sie nie myli :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...