Szymon Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Witam! Otoz dzisiaj kupilem jedna kostke twin-mos`a. A teraz planuje pozbyc sie tego moejgo gownianego seitecca i kupic drugiego twin-mosa. To znaczy planowalem...poniewaz tak na probe wlozylem do banku nr. 1 twin-mos a nr.2 seitec. obie 256 Mb i 333 Mhz. Wlaczam kompa a bios dual channel enabled. Jak mam to rozumiec? :) To znaczy myslalem ze musza to byc dwie kosci tej samej firmy....musza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 juz ktos pisal o podobnej sytuacji, tez wlozyl dwie inne kosci i bylo dual ddr... nie wiem czy to tylko w biosie czy naprawde tez dziala... musial by ktos jakies testy zrobic albo cus... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 hmm...jestem little confused :] w ogole wczesniej te sieteci nie chcialty chodz9ic na wiecej niz 160 Mhz. Teraz dalem 166 i puscilem gold memory na dobre pol godziny i nic sie nie posypalo. 3dmark tez przeszedl...dziwna sprawa... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 hmm...jestem little confused :] w ogole wczesniej te sieteci nie chcialty chodz9ic na wiecej niz 160 Mhz. Teraz dalem 166 i puscilem gold memory na dobre pol godziny i nic sie nie posypalo. 3dmark tez przeszedl...dziwna sprawa... :] z seitec'ami juz tak jest.....jak sie dobrze wygrzeje to i fsb200 przekroczysz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 jak puszczalem same twin-mosy na 200 Mhz ale wysokich timingach bo 7-4-4-2.5 to chodza jak marzenie :). Z tym ze poki co zostaje przy tym ustawieniu bo 512 mb jednak daje pewnego kopa :]. Szczegolnie ze teraz raczej z grafa nie mam takiego problemu ale jak dam wieskza rozdzielczosc to mi z dysku czasem mielil :) moze sie tego teraz pozbede. Generalnie to fjanie jezeil ten dual dziala. Na przyszlosc mam zamiar pozbyc sie tych seitecow i tak. Aha Przepustowosc tych 512 na 166 mhz( timingi 7-3-3.2.5) mam teraz takie sama jak 256 twin-mosow na 200 Mhz. Wiec chbya ten dual jednak dziala mimo wszystko w jakims tam stopniu. Jezeli gold memory sie nie myli :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Wiadomo wam cos o DualDDR 128 i 64 bit? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...