haceka Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Wykombinowałem takie coś: Gigabyte MA770T-UD3P AMD Phenom II X4 Quad Core 945 ASUS EAH5770 Radeon HD5770 512MB DDR5 Kingston HyperX 2x2GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM Chieftec 550W Da się wycisnąć z tej kwoty coś lepszego? Zależy mi przede wszystkim na grach, ale od czasu do czasu odpalę jakąś bardziej wymagającą aplikację, albo też WoW + Firefox + AQQ + Foobar itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Proc w rewizji C2 czy C3? Masz ten zasilacz? Ram na goodram. Jak możesz to dołóż do HD4890. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haceka Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Co do ramu i grafy- no wai. GoodRamów chyba nie ma w sklepie gdzie będę kupował, a dołożyć nie mogę nic. Nie wiem jaka rewizja, w internetowym sklepie mam do wyboru: HDX945WFGIBOX i HDX945WFGMBOX, nie pytałem dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 HDX945WFGMBOX to C3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karmelak Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Podepnę się do tematu, bo mam ten sam budżet na te same podzespoły. Wykombinowałem coś takiego: Procesor: AMD Phenom II x4 955 AM3 Black Edition BOX Płyta główna: Asus M4A785TD-V EVO Pamięć: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Karta graficzna: Asus Radeon HD 5770 CuCore 1GB DDR5 PCI-E BOX Zasilacz: OCZ Modxstream Pro 500W Modular I teraz parę pytań: Procesora raczej nie mam zamiaru kręcić (przynajmniej na początku), więc rozumiem, że boxowy wiatraczek powinien starczyć. I czy w takim razie sens jest też brać procek w edycji BE, czy może zamienić go na jakiś tańszy nie BE (945?) ? Płyta główna w serwisie esc.pl ma przy częstotliwościach pamięci 1600 i 1800 oznaczenie (OC), a z kolei w agito.pl nie ma w ogóle mowy o tych częstotliwościach. Co tak właściwie to OC znaczy i czy ta płyta w końcu obsługuje te częstotliwości? Przesiadka na lepszy sprzęt zapewne pociągnie za sobą odpalenie paru nowszych gier, ale nie to jest moim priorytetem, bo raczej szybko się znudzę i pozostanie tylko Pro Evolution Soccer. Czy więc w takim razie karta graficzna jest trafiona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 OC oznacza że te takty uzyskasz tylko wtedy jak podkręcisz cpu - nawet jak będziesz miał ramy 1600 lub 1800 mhz to będą one działać z 1333 mhz lub mniej . U AMD taktowanie ramu jest wyliczane tak : Taktowanie procka : dzielnik dla pamięci = taktowanie pamięci . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 (edytowane) Kiedyś było tak liczone. Teraz taktowanie pamięci zależy od HTT. Edytowane 18 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karmelak Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Dzięki za info. Nad procesorem to już raczej zastanawiać się nie będę, bo różnica cenowa między 945 a 955 BE jest praktycznie niezauważalna. Jeszcze mam tylko pytanie co do kart graficznych. Z moim budżetem raczej muszę zostać wśród HD 5770. Teraz tylko jak wygląda różnica między różnymi producentami? Czy to tylko kwestia gustu, czy może jest któryś z nich jest lepszy i wart polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...