Skocz do zawartości
g3rwazy

coolermaster daf-b82 wibruje jak ***

Rekomendowane odpowiedzi

siemka, kupilem kilka dni temu cm daf-b82. Cieszylem sie, ze bede mial cichutki coolerek a tu kupa. Nawet na najnizszych obrotach to scierwo wibruje jak cholera. Jak wezme do reki to wyraznie czuc wibracje ale ich nie slychac, ale jak przykrece go do budy to pojawia sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iajace terkotanie (nawet pomimo gumowych podkladek pomniedzy wentylem a buda i buda a sruba). Czy ktos kto ma ten model CM ma podobne doswiadczenia ? Czy trafilem na jakis gowniany egzemplarz ? Jak tak to zaraz montuje termistorek spowrotem (bo wymienilem w miedzyczasie na potencjometr :) i lece go reklamowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymienilem wiatrak na nowy (ten sam model) no i <span style="color:red;">[ciach!]</span>, za przeproszeniem... dalej terkocze, moje dwa dwuletnie evercool-e chodza ciszej niz ten nowy CM. Potrzebuje jeszcze jednego wentyla 80x80, CM nie wchodzi w rachube, jakies sugestie ? Sunony sie nadaja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymienilem wiatrak na nowy (ten sam model) no i <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, za przeproszeniem... dalej terkocze, moje dwa dwuletnie evercool-e chodza ciszej niz ten nowy CM. Potrzebuje jeszcze jednego wentyla 80x80, CM nie wchodzi w rachube, jakies sugestie ? Sunony sie nadaja ?

moze jakas zwalona seria :( albo masz czuly sluch :P

ale w jakiej pozycji terkocze w pionie tez - bo spotaklem sie z kilkoma przypadkami )roznych wentyli) ze terkotalo w poziomie a w pionie nie

skoro ten CM jest za glosny to Sunona odradzam :!:

swoja droga to dziwne - CM spartolil sporo wentylatorow na coolerkach (od lipnych firm kupowal) ale te duze do tej pory byly OK przynajmniej takie trafialem :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh... terkocze w poziomie, w pionie nei sprawdzilem, moze go rpzemontuje z gory budy na przod, moze sie poprawi. Nie wiem czy mam czuly sluch, ale fakt faktem ten wiatrak to jedyna rzecz (oprocz barracudy ktora chodzi jak betoniara), ktora teraz slychac w moim kompie ( a oporocz CM mam jeszcze 5 innych wentyli - lacznie z tym na procku i zasilaczem) i gdyby ni ten CM to byloby prawie bezglosnie a tak slysze dysk i wrrrrrrrrrrrrrrrrrr wydobywajace sie z tego gowna. Widzialem, ze sporo ludzi poleca arcticcooler, ale nie mam zielonego pojecia gdzie to dostac w gdansku (tzn najprawdopodobniej sie nie da :/ Chyba, ze zamowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

update: ten zasrany CM nie chce sie zamknac, sprawdzalem w pionie, poziomie.. ciagle pierdzi. Naprawde jestm zdrowo pirytowany, jak tak dalej bedzie jeczal, to go po prostu roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>le mlotkiem. Licze na to, ze sie dotrze i po kilku dniach zacznie chodzic ciszej. Wlasnie go smaze na max obrotach od kilku godzin... jutro zostawie go na caly dzien i noc bo robie wypad z chaty prawdopodobnie, jak w sobote mu sie nie polepszy to go usmierce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi