g3rwazy Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 siemka, kupilem kilka dni temu cm daf-b82. Cieszylem sie, ze bede mial cichutki coolerek a tu kupa. Nawet na najnizszych obrotach to scierwo wibruje jak cholera. Jak wezme do reki to wyraznie czuc wibracje ale ich nie slychac, ale jak przykrece go do budy to pojawia sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iajace terkotanie (nawet pomimo gumowych podkladek pomniedzy wentylem a buda i buda a sruba). Czy ktos kto ma ten model CM ma podobne doswiadczenia ? Czy trafilem na jakis gowniany egzemplarz ? Jak tak to zaraz montuje termistorek spowrotem (bo wymienilem w miedzyczasie na potencjometr :) i lece go reklamowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Reklamuj, jak nic śmigło źle wyważone; poza hałasem nie pociągnie i tak długo, bo polecą łożyska albo tuleja ślizgowa (nie wiem, na czym jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Wentyl jest na kukach (jesli ma to jakies znaczenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 wymienilem wiatrak na nowy (ten sam model) no i <span style="color:red;">[ciach!]</span>, za przeproszeniem... dalej terkocze, moje dwa dwuletnie evercool-e chodza ciszej niz ten nowy CM. Potrzebuje jeszcze jednego wentyla 80x80, CM nie wchodzi w rachube, jakies sugestie ? Sunony sie nadaja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Arctic Cooler: Arctic Fan TC-1 www.arctic-cooler.com cena 17zl do 2000 rpm, bo tyle mialem najwiecej, jest nieslyszalny. automatyczna regulacja obrotow. w prownaniu z wicherkiem zalmana, bo tez tak owego mam jest duzo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 wymienilem wiatrak na nowy (ten sam model) no i <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, za przeproszeniem... dalej terkocze, moje dwa dwuletnie evercool-e chodza ciszej niz ten nowy CM. Potrzebuje jeszcze jednego wentyla 80x80, CM nie wchodzi w rachube, jakies sugestie ? Sunony sie nadaja ? moze jakas zwalona seria :( albo masz czuly sluch :P ale w jakiej pozycji terkocze w pionie tez - bo spotaklem sie z kilkoma przypadkami )roznych wentyli) ze terkotalo w poziomie a w pionie nie skoro ten CM jest za glosny to Sunona odradzam :!: swoja droga to dziwne - CM spartolil sporo wentylatorow na coolerkach (od lipnych firm kupowal) ale te duze do tej pory byly OK przynajmniej takie trafialem :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 heh... terkocze w poziomie, w pionie nei sprawdzilem, moze go rpzemontuje z gory budy na przod, moze sie poprawi. Nie wiem czy mam czuly sluch, ale fakt faktem ten wiatrak to jedyna rzecz (oprocz barracudy ktora chodzi jak betoniara), ktora teraz slychac w moim kompie ( a oporocz CM mam jeszcze 5 innych wentyli - lacznie z tym na procku i zasilaczem) i gdyby ni ten CM to byloby prawie bezglosnie a tak slysze dysk i wrrrrrrrrrrrrrrrrrr wydobywajace sie z tego gowna. Widzialem, ze sporo ludzi poleca arcticcooler, ale nie mam zielonego pojecia gdzie to dostac w gdansku (tzn najprawdopodobniej sie nie da :/ Chyba, ze zamowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 update: ten zasrany CM nie chce sie zamknac, sprawdzalem w pionie, poziomie.. ciagle pierdzi. Naprawde jestm zdrowo pirytowany, jak tak dalej bedzie jeczal, to go po prostu roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>le mlotkiem. Licze na to, ze sie dotrze i po kilku dniach zacznie chodzic ciszej. Wlasnie go smaze na max obrotach od kilku godzin... jutro zostawie go na caly dzien i noc bo robie wypad z chaty prawdopodobnie, jak w sobote mu sie nie polepszy to go usmierce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...