matpio7 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) Witam! Chciałbym zacząć przygodę z OC. Nigdy tego nie próbowałem. Coś słyszałem od znajomego jak to zrobić, a on powiedział że w biosie można przestawić. Ale ja mam taką płytę gł., w której nie da się tego bezpośrednio z BIOS-u zrobić. Może istnieją jakieś programiki do przetaktowania FSB?? Jeśli tak to podajcie przykłady. Chciałbym podnieść możliwości mojego komputera, ale nie wiem jak. Byłbym wdzięczny za pomoc. Mój zestaw to: -Celeron D 310; seria E0 -mobo: FIC P4M-RS350/L -RAM: Kingston 512MB (z czego 128MB grafa zintegr.u żywa); 64bit; szybkość 200MHz 3.0-3-3-8 -zasilacz: Logic LC-B350ATX 350W -Seagate Barracuda 7200.9 200827; 200GB; SATA-II -CD-RW -DVD-RW Do tego 2 dyski ATA, które czasem działają, a czasem nie. Jeden 850MB, a drugi 40(albo 80)GB Edytowane 7 Marca 2010 przez matpio7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Odpuść sobie - płyta słaba, zresztą podobnie jak i zasiłka, więc sensu to zbytnio nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpio7 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Więc jaką płytę polecasz?? Zasiłka także B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Hehe.. Ogólnie to tu wypadałoby wymienić wszystko, no może oprócz DVD, dysku i obudowy... Zacznij zbierać na nowy komputer. Jak uzbierasz, to zgłoś się do działu Co Kupić, tam pomogą Ci złożyć odpowiedni zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...