PolandMET Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) A ze tak spytam, ten HP ZR24w ma matryce oczywiscie blyszczaca jak psie kulki ? Bo chce narazie kupic Benq 24" z podswietleniem LED za cale 700zl :D jako drugi monitor, ale jest tez opcja ze zamieniam mojego super NECa 20" na jakis inny S-IPS ale 24". Narazie nie wiem co wybrac jeszcze. Edytowane 12 Maja 2010 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Z tego co wiem, to zr24w ma tradycyjną, super ciężko ziarnistą anty odblaskówkę jak 99% ips'ów od lg.philips. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 oooo :| czyli wreszcie przychodza po rozum do glowy powoli? Tylko sie cieszyc. No to bede sie musial zastanowic, 24" TN czy 24" IPS, 700zl czy 1600zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Hmm, przechodząc z "lustra" jakie masz w gx2 na matówkę w ips możesz doznać szoku. Te powłoki są dosyć agresywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 wiem, lato idzie i znow bede siedzial w południe w pokoju w półmroku hehehe. No chyba ze sobie kupie normalny monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Od kilku dni także ja, posiadam ZR24w, jestem bardzo zadowolony, piwot działa dokładnie i lekko, dioda zasilania bardzo delikatna i przyjemna. Wyposażenie w kable kompletne, dobrze opakowane :) Sam monitor, tzn matryca, wg mnie dużo dużo lepsza od mojej starej tn'ki w dellu 6400. Na pewno warto! Ale mam dwa pytania: Jakie ustawienia proponują osoby które je mają, i znają się na tym lepiej ode mnie? Co zrobić z kablem, monitor ma DP i DVI, moja grafika DVI i HDMI. Warto bawić się w przejściówki i łączyć DP i HDMI? czy zostawić DVI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Co do ewentualnych nastaw to poszukaj na stronkach prad.de i tftcentral. Kabel zostaw dvi, nie warto kombinować, bo i tak nic to nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam, Odkopuje temat.... Tez zastanawiam się do kupna HP ZR24w wyszła jakaś alternatywa dla niego>? przedział 1600-1800zl PS: @Esper Po tak długim użytkowaniu tego monitora jeszcze raz byś go kupił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam, Odkopuje temat.... Tez zastanawiam się do kupna HP ZR24w wyszła jakaś alternatywa dla niego>? przedział 1600-1800zl Nic specjalnego nie wyszło, BenQ EW2420 całkiem ciekawy, ale do grania tak sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Monitor zakupiony po otrzymaniu zrobię mini recenzje . Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 czy ktos kto ma HP ZR24w moze napisac jak jest z czernia ? srebrzenie wystepuje zawsze czy tylko pod jakims katem ? czern jest na tyle kiepska ze rzuca sie to w oczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 ZR24w jest juz u mnie po pierwsze jest zbyt jasny przy jasnosci na 0 musialem mocno zjechac z kontrastem by nie napie****** po oczach podczas czytania dokumentow przy wlaczonej lampce po drugie czern jednak jest daleka od doskonalosci ( ale tragedii tez nie ma, mysle ze szybko sie przyzwyczaje ) w gornym prawym rogu ma niewielka nierownomiernosc podswietlenia ( w sumie zauwazalne tylko na czarnym tle ) nie znalazlem zadnych walnietych subpixeli generalnie jak za te pieniadze spodziewalem sie ze bedzie jednak odrobine lepiej w sumie jedyna powazna jak dla mnie wada to zbyt duza jasnosc monitor zakupilem za 1455 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Sam posiadałem ten model znajdz sobie profile do niego i będzie lepiej. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastablasta Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Panowie w tej klasie cenowej kupujecie monitory HP i inne marki, które nie mają zaplecza technologicznego ani patentów, ani wiedzy aby wyprodukować dobry monitor. Tylko EIZO i NEC za taką kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Heh, odpowiadasz po roku czasu :-P .... a wracajac do posta jest coś aktualnie w cenie do 1500 zł godnego uwagi, oczywiscie mowa o 24 calach i najlepiej w formacie 16:10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 dell u2412, hp zr2440. Albo poczekaj trochę na u2413, niedługo powinny pokazać się pierwsze recenzje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Dzięki za sugestie, pierwsze oba są mi znane, szczególnie dell, czytalem recki i opinie więc dobre propozycje. Natomiast poczekam na Dell'a U2413 - "wyposażony w 10-bitową matrycę typu AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching), zapewniającą pokrycie aż 99% przestrzeni barwnej standardu Adobe RGB i 100% sRGB." ....syci do tego zachowane proporcje 16:10 , gitara! do tego złącza DVI, HDMI, DisplayPort i mini DisplayPort, zintegrowany czteroportowy hub USB 3.0 i czytnik kart pamięci. Podają cenę 675 Euro ~ 2.800 PLN, czyli u nas obstawiam na kwotę 3.200 hmmm, za ta kwotę można miec Eizo. Może zejdą z ceny, za 2K wezme, za 3K szkoda zachodu i pozostaną pierwsze oba, za 3K moge mieć 3x U2412M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...