Skocz do zawartości
grandzu

Tani, głośny, najlepszy cooler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanko odnośnie najlepszego wydajnościowo coolera na procka. Interesuje mnie tylko wydajność na 12V, głośność nie ma absolutnie żadnego znaczenia... może być porównywalna nawet z silnikiem odrzutowym :) . Ma to być najwydajniejszy cooler do około 60zł.[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze jesteś głuchy :) albo nie wiem co

za 60zł to dostaniesz już miedziaka np. JAMICON-a z www.sirius.pl

chłodzi do 2800+XP i 3000+ bartona

z chałasem nie wiem jak jest ale jak ci bedzie przeszkadzać ze za cicho to sobie np. odkręć zdeczka wiatraczek zeby terkotał:-) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj coolera!!

dołuż 60 zł i masz wc od cpc.

Lepszy komfort pracy i lepsza wydajność.

Ja mam i jestem zadowolony

Wcześniej miałem GLOBAL WIN CAK38 dałem 200zł za niego a potem żałowałem.

WC rulezz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mam wam to udowodnic??????

nastepny cwaniak ktory niby wymaita

procek na 12x220 i na 2.05V na CPC ma 51 stopni ???

to mysisz miec chyba zime w tej swojej miejscowosci :lol:

a jaka to plyta epox rda+ bo takiej nei znam

aa i jakie masz chodzenie mostkow na plycie bo zeby wykrecic 220 to trzeba mniec C1 albo Vmoda na starym mostku (albo wypasione chodzenie ale tego zapewnie nie masz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13088254

troszke drożej

btw. sam jestem zainteresowany kupnem tego coolerka 

jak myslicie dobry jest??

Jest bardzo dobry. Jest raczej dość głośny, ale wydajny. Złożyłem parę kompów z tym coolerem.

Przykładowo - Athlon 1700+@2075MHz 1,65vcore max temp. 44-45 stopnie. Normalnie 38-41.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj coolera!!

Moze najpierw facetzastanowisz sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a co ty za <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly piszesz.

A gentlemeni o tym goofnie od CPC nie rozmawiaja. Wiec nie pierd..l, ze CPC rulezz. CPC to nie jest WC! :P :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mam wam to udowodnic??????

Zrobic zdjecia CPC w twoim kompie

Najlepeij podczas postu. :P

I zrobic screena WCPUID :)

Jakos mi sie nie chce wierzyc w to co ty piszesz :) :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam18 jakie ty masz napięcie ? ja się pofatygowałem i przeliczyłem wydzielane ciepło... przy podanym przez ciebie taktowaniu i 1,5v co jest NIEMOŻLIWE masz już ponad 90W a przy napięciu 1,7 już 130w ale tu tez by cie pewnie nie wystartował... jak ktoś wyżej napisął napięcie musiałoby być przynajmniej 2v to już 160 więc jjeśli cpc jest wstanie tyle odebrac to ja je jutro kupuje ba nawet zaraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciemniasz facet i tyle

przegioles juz sobie na tym forum no chyba ze to jakims cudem prawda to bede uwazal cie za guru ;P

napewno nie masz tych 51 stopni co poszesz

aa zapodaj tez zdjecie wyniku z 3dmarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chce screeny z WCPIUD'a

ja chce screeny z prime95 w tle

ja chce screeny ze speedfanem w tle pokazujacym w stressie te 51st na CPC :lol:

ja chce screeny z CPU BURNEM i speedfanem po conajmniej po 4h testowania

jak wszystko pokazesz , to uwierze

FACET !

ja na swoim dziadoskim JIUGB0251 @ 2,175V @ 2200 MHz mam w stressie 46st na nukleonie (fakt - mam dziadoska paste od tittana)

a na CCCP to jest niemozliwe !!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj coolera!!

Buahahahahahahahahahah

hahahahhahahahaahhahaa

ahahhahahahahahhahahaa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja mam inna porpozycje - nastepne 60 zl, kup sobie baseballa i w glowe - ale ze 2 razy, zeby glupie pomysly wypadly.

Tym oto tekstem Twoja kariera na Tweaku dobiegla konca :lol:

Tak BTW to szkoda nawet gadac, bo pewnie koles ma plyte z walnietym termistorem, co na zwyklym coolerze ma 15C i teraz takie teksty wali.

Wydajnosc CPC juz byla wielokrotnie udowadniana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze przeganiacie lamy z forum. Tak trzymac. LOLKOWI MOWIMY STANOWCZE NIE. Powieksz sobie lepiej piersi koles - predzej zwrocisz uwage samcow spod budki z piwem, na tweaku niktsie na takie kity nabrac nie da :P :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam18 sciemnil:

"...dołuż 60 zł i masz wc od cpc.

WC rulezz

Amd Athlon Xp 1700+ @ 3400+ (12X222) (JIUHB302) 2.05V WC,EPOX RDA+ WC ,Ati Radeon 9500@9700Pro Hercules WC ,2X 512 DDR KINGSTON 333 (2.7) ,CDRW LITEON 52X24X52 ,DVD 16X48 LG.WD Caviar 80GB 8MB Cache temp. idle 45C stress 51C"

buhahahahahhahahaha, dawaj WCPUID kolego hahahahhaha, i co znaczy EPOX RDA+ WC? od cpc dostales tez bloczek na mostek polnocny?, grafe tez masz na wodzie? a na jakim bloczku mozna wiedziec?, w opisie zapomniales jescze dodac stacja dyskietek@wc buehhee, buahahhahahah tak wlasnie wyglada kolejny sciemniacz, 2664 mhz @ cpc w takiej temperaturze = MEGA ROTFL

adam18 jesli nie chcesz miec opinii ZALOSNEJ LAMY na tym forum to domagamy sie odpowiedzi na wszystkie powyzsze pytania !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swietnie, czekamy z niecierpliwoscia, i zeby nie bylo niedomowien ze znalazles sobie screena wcpuid z 2664 w sieci gdzies, ma byc zrzut pulpitu z prime95 i speedfanem podajacym temperatury obok siebie

opisz tez co zrobiles zeby uzyskac 222 fsb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swietnie, czekamy z niecierpliwoscia, i zeby nie bylo niedomowien ze znalazles sobie screena wcpuid z 2664 w sieci gdzies, ma byc zrzut pulpitu z prime95 i speedfanem podajacym temperatury obok siebie

opisz tez co zrobiles zeby uzyskac 222 fsb

I dodatkowo w tle ma byc zamiasyt pulpitu widoczna przegladarka z otwartym tym watkiem - forum Tweaka. :P 8O :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi