rott319 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Szukam monitora panoramicznego w cenie do około 1300 zł. Zaznaczam, że liczy się dla mnie jakość monitora a nie wielkość czy design monitora. Monitor będzie mi służył do prac biurowych ( piszę aż dwie prace magisterskie), oglądania filmów DVD oraz grania w gry komputerowe tj. do zastosowania uniwersalnego. Generalnie siedzę przed monitorem 3-4 godziny codziennie i mam już problem ze wzrokiem, więc chyba wielkość pixela nie może być zbyt mała i „efekt śniegu” jest nie mile widziany. Ze względu na fatalne odwzorowanie kolorów, a w tym szczególnie czerni na matrycach TN wolałbym, aby monitor posiadał lepszej jakości matrycę niż TN czyli MVA, PVA, IPS. Ze względu na to, że oglądam filmy DVD i gram w gry komputerowe chciałbym, aby monitor jak najmniej smużył tj. miał jak najniższy, rzeczywisty (a nie marketingowy) czas reakcji, nie miał problemy z gradientami, Input lag, color banding, równomiernością podświetlenia matrycy, bad pixelami i regulacją mocy lamp i najlepiej nie wykorzystaniem techniki ditheringu. Mam świadomość, że mam dość wysokie wymagania, które chciałbym zaspokoić dość niską ceną (1300zł), ale mam nadzieję, że koś z Panów Ekspertów doradzi mi najlepsze rozwiązanie. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 22 Marca 2010 przez rott319 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 NEC EA231WMi (23" IPS), DELL 2209WA (22" IPS). A co do wielkości piksela i czcionek - najlepiej jest powiększyć (dpi systemowe,cttrl+rolka w firefox), a mniejszy piksel da ostrzejszą czcionkę (clertype włączone). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Poczytaj 500 innych tematów, a nie spamujesz wciąż tym samym pytaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 A co powiecie Panowie na temat nowości jaką jest niewątpliwie: http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=54325 Ciekawe jak wypada w porównaniu do Della 2209WA ale pozwolę sobie na stwierdzenie, że zapewnie dużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A to na jakiej podstawie? Po cyferkach? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sevenseven Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jak się nie chce po cyferkach to się idzie do sklepu z programem testowym i się testuje. Tylko trzeba wiedzieć co i HP to była propozycja do zobaczenia. Ja mam swoją, również nowość (na polskim rynku przynajmniej) LG W2220P. Pierwsza recenzja LG W2220P! - Forum PCLab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...