acess Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam.. otóż jest nowy komputer ... wszyscho niby ok .. system zainstalowany... lecz po uruchomieniu biosa zapala się monitor i następnie gaśnie i restart ... za 2 razem jest już ok.. co jest nie tak ? Wszystko nowe Proc p II 955 płyta Asrock 890GX Extreme3 Ram 2x2gb Goodram Zasilacz Modxstream 500W. Dysk samsung HJ 500gb Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ale dzieje się tak tylko w przypadku, gdy uruchamiasz komputer za pierwszym razem, a nie po restarcie? Pewnie płyta ma dualboota, tak jak M3N78D. Nie ma się czym przejmować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Ale dzieje się tak tylko w przypadku, gdy uruchamiasz komputer za pierwszym razem, a nie po restarcie? Pewnie płyta ma dualboota, tak jak M3N78D. Nie ma się czym przejmować... po restarcie nie... wczoraj wieczorem wyłączyłem go... a dziś rano już restart. czyli na to wyglada .. ze jak "zastoi" ochłonie to restartuje ;/ Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jak wyłączasz komputer "listwą", to jest to normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Nie, listwą nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Pozwole sobie odswiezyc.. gdyz moze problemem jest komunikat na LED-ie na płycie komunikat AA co oznacza Uninstall POST INT1Ch vector and INT09h vector. Deinitializes the ADM module co mam zrobić ? co to jest Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 O ile dobrze pamiętam to pierwsze przerwanie to zegarynka a drugie klawiatura. Błąd jest raczej dosyć egzotyczny (czyt. enigmatyczny). Na twoim miejscu wgrałbym najnowszy BIOS. Jeśli to nic nie da to podmiana zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Wgrałem i nic. zasilacz nowiutki ModXstream 500W a może być tak że dołożyć dodatkowe zasilanie do płyty ? do 24 pinowego jest jeszcze zaklejone naklejką 4-pinowe gniazdo. tak samo do 4 pinowego gniazda jest zaklejone dodatkowe 4-pinowe gniazdo... moze byc to powodem ? wydaje mi sie ze nie ale... i co to jest ta zegarynka i klawiatura ? jakieś błędy z klawą ? Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 A czy przypadkiem do poprawnej pracy kompa nie jest wymagane właśnie podłączenie dodatkowych pinów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) z tuta na pewnej stronie wiadomo mi że skoro są zaślepki to nie. tymbardziej że jadę na integrze. zobaczcie sami: i podłączyłem i nic. ciągle AA Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Nowy zasilacz = niekoniecznie w 100% sprawny. Jak masz możliwość to pożycz od kogoś na chwilę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Więc tak koledzy .. żadny zasilacz... napisałem do supportu Asrocka.. i ?? nie jest to żaden błąd!! ZACYTUJE WIADOMOŚC: "Actually this is not an error code. This code simply means that the POST is finished." Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...