baranek11 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Witam drodzy forumowicze Poszukuję programu, który będzie służył do usuwania z systemu zbędnych plików temp, historii z wyszukiwarek, zbędnych wpisów w rejestrze itp. Do tej pory używałem CCleaner. Czy to dobry program ? Czy może potraficie polecić jakiś lepszy ? Program będzie pracował pod systemem Windows 7 Professional 64 Bit. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Używam ccleaner pod Win7 64bit i nie mam żadnych problemów, moim zdaniem nardzo dobry program do "odświeżania" systemu. Edytowane 1 Maja 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Używam ccleaner pod Win7 64bit i nie mam żadnych problemów, moim zdaniem nardzo dobry program do "odświeżania" systemu. Moim zdaniem takie programy jeszcze dodatkowo mieszaja w kompie, i zamiast "odswiezyc" jeszcze bardziej muli lub padnie po jakims czasie system... Jedyne lekarstwo na wszystko to format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Nie zauważyłem, żeby CCleaner cokolwiek namieszał u mnie a muszę przyznać, że używam go codziennie od dwóch lat. Zawsze można zrobić kopię rejestru ;). Wg mnie CCleaner jest bezkonkurencyjny na dzień dzisiejszy. Edytowane 3 Maja 2010 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 jv16 power tools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Moim zdaniem takie programy jeszcze dodatkowo mieszaja w kompie, i zamiast "odswiezyc" jeszcze bardziej muli lub padnie po jakims czasie system... Jedyne lekarstwo na wszystko to format... CCleaner nie jest do odświeżania. W ogóle dziwne pojęcie, które nie ma zastosowania w komputerach. CCleaner jest do usuwania zbędnych plików/katalogów (np. tymczasowych) lub wpisów w rejestrze, których nie usunęły nieudolnie zrobione instalatory/deinstalatory programów. Tylko tyle. Żadna filozofia i znikome zagrożenie dla systemu. Problemy mogą się pojawić, gdy mamy mocno modyfikowany system lub jakieś niestandardowe urządzenia/aplikacje. Przykładowo problem stanowi wpis rejestru programu Avira - jest on traktowany jako zbędny i usuwany, ale Avira zaraz go przywraca. Aby nie wyświetlał się na liście wyników, wystarczy dodać wyjątek do programu CCleaner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranek11 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 W takim razie zostanę przy CCleaner. Jeszcze mam takie pytanie, czy mogę bezpiecznie bez obaw, że usunę coś ważnego, kasować wszystkie znalezione pliki, jeśli mam zaznaczone wszystkie opcje w zakładce 'Windows' oraz wszystkie z wyjątkiem Mozilla/Firefox w zakładce programy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Ja mam wszystko wszędzie zaznaczone i jak na razie nic się nie psuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...