Skocz do zawartości
Blackwhite

Liquid cooling by Blackwhite rev 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Ok czas mojego LC dobiegl konca.

Przesiadam sie na AC i mam nadzieje,ze nie bede zalowal.

"Wodowanie" samego CPU nie ma wiekszego sensu a i powoili, nawet moja cicha pompa, zaczyna draznic moje ucho.

Cooler jaki kupilem to NZXT Havik 140 - z recek wynika,ze jest wydajny i cichy - zobaczymy co potrafi.

Daj znac po testach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sprzedaje wszysrtkie klocki, ale ja mieszkam w uk ;)

No niestety wlasnie o grzebanie mi chodzi rowniez.Nie mowie,ze nie wroce do tego za jakis czas, juz zapomnialem jak wentyle wyly w coiolerze,zeby schlodzic |Proca po OC :P

Ale robie je lepsze i wydajniejsze, wiec miejmy nadzieje ;)

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci to Samsung Green DDR3 PC3-12800C11 1600MHz 30nm.

A jak na takie memki to: robia 2133 MHz na C10 i 1.45v - tak z glupia ustawilem, bo nie mialem czasu sie bardziej pobawic.

Pewnie zrobia C9 przy 1.5v i 2T - ale to do potwierdzenia.Jako mam SB to wiecej jak 2133 nie da rady, ale na innych forach ludzie robia nawet 2600, a z palcem w d.... robia 2400 C11 na 1.5v 2T ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nei mam pojecia szczerze mowiac.

Potestowalem dalej i 1600 robia na C9 i 1T z napiueciem 1.3v - nie wiem czy jest sens schodzic nizej.

Co dziwne to jak robilem Pi 1M to po podniesieniu samych panmieci z 1600 na 2133 wynik spadl, ale za to jak podkrecilem proca na 5 GHz i pamieci na 2133 to wynik skoczyl i to ladnie. ( w porownaiu do 5 GHz i 1600 MHZ)

2133 MHz robia z C10 i 1T na 1.45v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nei mam pojecia szczerze mowiac.

Potestowalem dalej i 1600 robia na C9 i 1T z napiueciem 1.3v - nie wiem czy jest sens schodzic nizej.

Co dziwne to jak robilem Pi 1M to po podniesieniu samych panmieci z 1600 na 2133 wynik spadl, ale za to jak podkrecilem proca na 5 GHz i pamieci na 2133 to wynik skoczyl i to ladnie. ( w porownaiu do 5 GHz i 1600 MHZ)

2133 MHz robia z C10 i 1T na 1.45v

To zobacz 2133 na c9

PS. A morzesz takie ramy wyslac mi do pl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi