Skocz do zawartości
MegaZORD

Płyta na AM3 przesiadka z AM2

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Chciałbym się przesiąść z tej płyty : Gigabyte GA-M57SLI-S4 rev 2.0 bios FHK (siedzi w niej Athlon II x2 240) na:

Asus M4N68T-M nForce630a s.AM3---> Nie mam pojęcia nic o niej jak z OC na tej płycie? to mnie interesuje żeby procka wykręcić na 4.0GHz ;] no chociaż 3.8GHz

LUB

Asus M4A78LT-M LE 760G s.AM3 ---> To co wyżej

Która z płyt będzie lepsza? Nowa płyta będzie współpracowała z pamięciami Corsair XMS3 2x2GB 1333MHz DDR3 CL9 Classic Heat Spreader for Core i5/i7 ---> mam nadzieje że będą działały na AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asrock jak dla mnie ma trochę słabe wykonanie także drugi PCIex16 jest zbędny bo w crossfire sobie nie puszcze 2 kart HD4850 w x16 temu szukam z jednym PCIEx16

Interesują mnie tylko te 2 płyty które wymieniłem ponieważ biorę parę części z jednego sklepu tanio także nie chce wydziwiać i kołować się po jakichś sklepach gdzie będę miał problem z gwarancją.

Na obecnej płycie miałem procka na 3.8GHz ustawionego, ale chce się przesiąść na nowszą platformę :) i kupić 4 GB ramu

Edytowane przez MegaZORD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asrock jak dla mnie ma trochę słabe wykonanie

Stereotypy... Mnóstwo ludzi ma tę płytę, bo jest masowo polecana na forach i o problemach nie słychać.

także drugi PCIex16 jest zbędny bo w crossfire sobie nie puszcze 2 kart HD4850 w x16 temu szukam z jednym PCIEx16

Że niby co...? Dyskwalifikujesz płytę, bo ma coś więcej niż jest Ci potrzebne? Zastanów się nad sensem tej wypowiedzi...

Interesują mnie tylko te 2 płyty które wymieniłem ponieważ biorę parę części z jednego sklepu tanio także nie chce wydziwiać i kołować się po jakichś sklepach gdzie będę miał problem z gwarancją.

Fajnie, że zakładasz problemy... Typowo polskie podejście. Przepraszam za konfrontacyjne odpowiedzi, ale nie lubię takich wypowiedzi jak Twoja wyżej.

OK, przejdźmy już do konkretów. Obie płyty są mocno budżetowe i nie liczyłbym na bardzo dobre OC. Powiedzmy, że Asrock odpada, wtedy jedyną alternatywą jest MSI 770-G45.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie biorę do siebie :)

To powiedz gdzie mogę tanio i bezpieczne kupić tego Asrocka? Max na płytę mogę przeznaczyć z wysyłką 220zł niestety

EDIT widze ze najtaniej to by mnie wyszło 250zł kupno tej płyty. Pochodzę po mieście może uda mi sie gdzieś dorwać tania tą płytkę ;]

Edytowane przez MegaZORD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, gdzie mieszkasz, więc dużo nie poradzę :wink: .

Kiepski sobie moment wybrałeś na kupno płyty, bo w ciągu kilku dni wszystkie ceny, z powodu słabnącej złotówki, poszły w górę o 15-20%... Ogólnie i MSI i Asrock to dobre płyty, więc poluj na jedną z nich.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi