Skocz do zawartości
Dzieju

Zmiana karty z 260GTX na oblusge 3 monitorow

Rekomendowane odpowiedzi

Bry

Prosze o pomoc w dokonaniu zakupu ..

Moge przeznaczyc okolo 2000zl. na karte graficzna

Nie chce przeplacac ale wymagam aby karta nie miala problemow z BC2 i wyscigami

Najwazniejsze jest aby oblusgiwala bez problemow 3 monitory 24 cale 245T Samsunga .

Jedyne co mi przychodzi do glowy to 5970 lub 5870

Rozdzialka gier do tej pory to 1920x1200 wiec teraz bedzie cos kolo 5760x1200 spore wyzwanie dla karty .

Procesor narazie zostaje q9900 oc 4ghz , i plyta P5Q Deluxe DDR2 Zasilacz Enermax Modu87+ 700W moge zmienic jak bedzie koniecznosc .

Pozdro i dzieki za podpowiedzi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos mi powiedzial ze monitor jeden musi miec obsluge gniazdo Display port ?

Aby dzialaly w trybie triple head ? wiesz cos o tym ?

Cytuje

1. Do obsługi technologii ATI Eyefinity wymagana jest wersja 8.66 sterownika (Catalyst 9.10) lub nowsza. Aby podłączyć trzeci wyświetlacz, potrzebne jest złącze DisplayPort.

2Technologia ATI Eyefinity jest przystosowana do gier obsługujących niestandardowe formaty wyświetlania, co jest konieczne, aby obraz można było przedstawiać panoramicznie na 3 monitorach.

Edytowane przez Dzieju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DELL DisplayPort to Dual Link DVI Adapter for OptiPlex / Latitude / Alienware Laptops / Precision/ Precision Mobile Workstations : Desktop Accessories | Dell

Dołączona grafika

Panowie czy to musi byc cos takiego ? :/ jezeli ktos jest z orientowany prosze o pomoc w znalezieniu tego w PL :/

Musze miec Aktywne złącze DP<>DVI lub HDMI zalezy mi na odpaleniu gry na 3monitorach a nie na 2 ..

Edytowane przez Dzieju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 3844A704

to moze lepiej bylo 2x5770 albo 2x5850

Nic nie da, bo możesz wykorzystać tylko wyjścia w JEDNEJ karcie. Przerabiane na XS, bo już ludzie kombinowali 2x5770 zamiast 5850. Niestety nadal musisz kupić przejściówkę, bo tak jak napisałem - tylko do jednej z kart podłączasz monitory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie da, bo możesz wykorzystać tylko wyjścia w JEDNEJ karcie. Przerabiane na XS, bo już ludzie kombinowali 2x5770 zamiast 5850. Niestety nadal musisz kupić przejściówkę, bo tak jak napisałem - tylko do jednej z kart podłączasz monitory.

Dokladnie ma racje czytalem zagraniczne fora i tak to wyglada :/

No nic pocieszajace jest chociaz to ze karta faktycznie jest sporo mocniejsza od mojego starego 260GTX ..

Przyjaciel z UK przywiezie mi taka przelotke 27 Maja Aktywna narazie poczekam :/

Co za pomysl wpuscic nowy port DP i nie dawac do karty przelotki aktywnej :/

Zastanawiam sie czy nie sprzedac jednego z monitorow i kupic Della z DP 24 Cale na SPVA matrycy co by roznica nie byla za duza w obtrazie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok a panowie przelotka HDMI ? Czyli DP<>HDMI ?

Poniewaz ja w monitorze mam zlacze HDMI .

A w opisie pryelotki HDMI pisze i zakres rozdzialki jest cytuje :

Wykonanie urządzenia (złocone złącza, ekranowanie) zapewnia zgodność ze standardami DisplayPort 1.1 oraz HDMI 1.3, zapewnia przesył cyfrowego sygnału dźwięku i obrazu o rozdzielczości QXGA (2048x1536 24bit kolor) i oczywiście wszystkich niższych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok zakupilem monitorek Dell 2408WPF ... ladnie sie spisuje wszystko gra i kabelek za 30zl. DP<>DP

Teraz moje relacje z zabawy ...

BC2 dziala rozdzialka maxymalna nie pamietam ale cos kolo 5800x1200 tak jak powinno byc musialem nauczyc sie grac od nowa :D za duzo widac ale pomaga jak sie nauczye wykorzystywac bedzie coraz lepiej ...

A teraz minusy :/

Karta 5870 za slaba jak dla mnie :/ w grze musialem zejsc z detali znaczy AA na 1 AN zostalo na x16 cienei zmniejszylem na srednie i da sie grac ...

Czy karta nie wyrabia ? czy reszta sprzetu za slaba do karty ?

Pozdro ..

Moj nick w grze ten sam : Dzieju ... generalnie polecam gre w takiej rozdzialce i takim widokiem :D fajna zabawa ...

Foto z monitorkami na facebook : dzieju ledwo je wcisnolem ale przymierzam sie na odwrocenie ich do pionu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekawy ile wiecej widac, po bokach?

do takiej rozdzialki przydalaby sie karta z wieksza iloscia pamieci, zreszta sprawdz ile zajmuje

zawsze mozesz dokupic druga taka sama wtedy bedziesz mial wszystko na max

przy wyzszych rozdzialkach i detalach proc juz nie odgrywa kluczowej roli, tylko grafika

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi