Skocz do zawartości
Gość igrok

o cholera, co sie dzieje?

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem dylemat gdzie wsadzis tego posta ale skoro komp sie wylancza to moze tutaj: mam problem od 2 dni jak wylacze komputer w windowsie (xp) to komputer sie wylancza ale gdy nie wylacze listwy to szmata sie sama wlancza po kilkunastu sekundach! co jest, tak ma byc ? a i teraz jak chce zwiekszyc swapa to wychodzi jakis niebieski ekran (ala w2k/xp nie ten standardowy) cos tam pisze ze wyszedl blad i sie restartuje? Wiem ze ten akorat problem powinien byc gdzies indziej ale niechcialem tworzyc kolejnych watkow. Oco w tym wszystkim chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze byc wina plyty ,ja po nieudanej zmianie biosu na Abicie mialem tak,ze wlaczal sie razem z wlaczeniem zasilania

teraz juz zmienilem bios i tego nie ma ,a szkoda bo przez rok sie juz przyzwyczailem i wygodne to bylo

u ciebie to powoduje raczej dyskomfort

co do softu to tez podejzewam winXP ,sproboj na innym ,albo przynajmniej reinstalacje tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze wlaczone wake-up on lan? A jak chcesz zeby sie wlaczal po podpieciu zasilania to w biosie masz cos takiego jak power-off when power down czy jakos tak. Ustawiasz czy chcesz zeby sie wlaczal po podpieciu zasilania od razu czy po nacisnieciu powera na budzie. To nie wina biosu. Windowsa tez bo nie ingeruje w kompa po wylaczeniu-no niby jak?? 8O Co zapisuje to gdzies? do biosu moze hehehe :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze wlaczone wake-up on lan? A jak chcesz zeby sie wlaczal po podpieciu zasilania to w biosie masz cos takiego jak power-off when power down czy jakos tak. Ustawiasz czy chcesz zeby sie wlaczal po podpieciu zasilania od razu czy po nacisnieciu powera na budzie. To nie wina biosu. Windowsa tez bo nie ingeruje w kompa po wylaczeniu-no niby jak??  8O Co zapisuje to gdzies? do biosu moze hehehe :lol:

prawie trafiłeś, dokładnie chodzi tu o opcje w biosie a nie żaden błąd... poczytaj sobie dokładnie instrukcje obsługi mobo... tam masz własnie takie opcje, że jak tylko komp poczuje napięcie (w gniazdku, nie u Ciebie :wink: ) to uruchamia się... bym Ci napisał dokładniej, ale nie chce mi sie wstac z fotela i sięgnąc po moja instrukcje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj inna winde - powszechnie wiadomo ze xp to szajs niestyety :)

ja jade na 2000 i nie narzekam

Zamiast od razu zawalc na windowsa moglbys pomyslec nad rozwiazaniem problemu... :x

Ja tez mysle ze to cos z wake-on-lan, u mnie sie to tez dzialo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast od razu zawalc na windowsa moglbys pomyslec nad rozwiazaniem problemu... :x

Ja tez mysle ze to cos z wake-on-lan, u mnie sie to tez dzialo...

czytaj, a nie piszesz odrazu bez zastanowienia... juz podałem rozwiązanie wyżej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne u tego urzytkopwnika że cos powie bez zadych faktó :?

Ja jade na XP od listopada i niema problemów.Jeszcze nigdy nie miałem BS'a.NO chyba że cos za mocno podrasowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...