Skocz do zawartości
ayem

Instalator win xp - spawdza i czarnieje

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem pod jakim haslem tego szukac :( - az mi wstyd :)

Problem pojawia sie przy instalacji systemu win xp pro comp2600.

kroki:

1. boot z cd

2. naciskam dowolny klawisz

3. pojawia sie komunikat "trwa sprawdzanie konfiguracji sprzetowej....."

4. czarny ekran swieci dioda dysku ale ten jakos wyraznie sie nie przemecza

5. po pewnym czasie staje cdrom (brak aktywnosci)

nie wiem co z tym poczac - probowalem juz najrozniejszych konfiguracji dysku i cdromu na jednej i na 2 tasmach, probowalem tez inne cdromy, plyta dziala bo chwile wczesniej instalowaem kumplowi na kompie (zreszta sprawdzilem na innych wersjach)

co ciekawe aktualnie pracuje na tym kompie z tym systemem instalowanym z tej plyty - wszystko dziala tylko ze to juz stary system i trza go odnowic a tu takie buty - spotkal sie ktos moze z tym? boje sie ze to ramy (kingstone 256 333MHz) ale odpalilem sobie [brzydkie określenie na linuksa]a i kompiluje sie spoczko, system hula 3d mark dziala tylko ten instalator

PLEASE HELP :/ nie jestem zoltodziobem a leze na lopatkach i dumam co za drobiazg przegapilem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem napisac -ze proca oczywiscie odkrecilem :)

jakiej instalacji z dos? szczerze to pierwszy raz slysze ale nie interesowalem sie jak dzialalo z boot

Ten system można instalować z dos. Wystarczy odpalić instalator dosowy czyli /i386/winnt.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem napisac -ze proca oczywiscie odkrecilem :)

jakiej instalacji z dos? szczerze to pierwszy raz slysze ale nie interesowalem sie jak dzialalo z boot

Ten system można instalować z dos. Wystarczy odpalić instalator dosowy czyli /i386/winnt.exe

Ale wcześniej koniecznie odpalić z płyty win9x/me smartdrive'a, (smartdrv.exe), bo inaczej instalator będzie kopiowł pliki na hd przez 1.5 godziny chyba...jakkolwiek smartdrive też może powodować problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi