andrew777 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 •• Pierwsze oceny Portal 2 - jest kilka 10! | => Gamezilla.pl Eurogamer – 10/10 IGN – 9.5/10 Game Informer – 9.5/10 PC Gamer – 94% VGD – 9/10 The Guardian – 5/5 Looki.de – 85% Giant Bomb – 5/5 Shopto – Rewelacja! NowGamer – 9.5/10 XG247 – 10/10 Videogamer – 10/10 Games Aktuell – 9.5/10 GamingXP – 91% Official Xbox Magazine - 10/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Wiecie może czy już na półkach sklepowych jest gdzieś wersja PC? Empik/Saturn? w Polsce podobno w piatek oficjalnie dostepne widze ze recenzeci sie nie p*** ^^ dobra srednia. No ale wszystko na to wskazywalo ze gra bedzie hiciorem. trzeba zagrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Dzisiaj byłem w arkadii w-wa i nie zwróciłem uwagi, ale żadne transparenty nie rzuciły mi się w oczy także pewnie nie ma. :] Na stronie napisane, że niby 22 dopiero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 ? Do mnie dzisiaj przyszła paczka z allegro, wersja PL-CZ. Przy instalce dałem english, wpisałem klucz i gram od pół godziny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Na każdej stronie napisane, że premiera i wysyłka 22-go także pewnie w niektórych miejscach wcześniej puścili. Masz wersję polsko-czeską tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tak pisze na pudełku, jak dałem english to i tak i gadki i napisy są EN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Pozazdrościli Crysisowi. Oczywiście to z wersji PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mało tego. Osoby posiadające wersje oryginalną na płycie zgłaszaja problem z wywaleniem do pulpitu. Osobiście jeszcze poczekam ze dwa dni i jak nie będzie nigdzie taniej to biorę Key'a z Allegro. Jak na razie to idą po 90 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Skidrow juz sobie z tym poradzilo :lol2: CRACK FIX NOTES It seems that legitimate owners also have to deal with the same issue, since our cracker didn't expierence this crash we are sorry to have missed it, now its fixed. Dear Valve Software, we are crackers, not your problem solvers! 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Czasami zazdroszczę tym mózgom wiedzy i umiejętności ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Dobra gra. Tylko trzeba pamiętać, że jest to... Portal. Zwiastuny tak trochę nastawiają na dynamiczną rozgrywkę, a tymczasem w grze, po fabularnym początku (praktycznie to, co zwiastunach), powrót do testowania. Taki zimny prysznic. W jedynce rozwiązywanie testów było celem samym w sobie (aż do zaskakującej końcówki), tutaj testy od początku są tylko drogą do celu. Potem się to ładnie rozwija. Jest zwrot akcji i zmiana otoczenia, zwiedzanie większych przestrzeni i odkrywanie historii firmy (kojarzyło mi się z Bioshock). Potem powrót i akcja nabiera dynamiki, aż do finału (tutaj trochę przypominała mi się cytadela z HL2). Mnóstwo humoru. Nie tylko Wheatley, Cave Johnson wymiata :lol: : "Science isn't about why, it's about why not. You ask: Why is so much of our science dangerous? I say: Why not marry safe science if you love it so much. In fact, why not invent a special safety door that won't hit you in the butt on the way out, because you are fired!" A, i nie warto się śpieszyć. Inaczej możemy nie usłyszeć wszystkich tekstów. I tak samo warto wszystko oglądać i próbować wejść, gdzie się da. Są nawiązania do HL2. Na forum Steam zachwyty przeplatają się z narzekaniami, chociaż głownie na marketing :lol2:: Co do technicznych problemów z grą, to u mnie nie było żadnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) no wywala do pulpitu. zupelnie niespodziewanie. Wywalilo mnie podczas koncowego filmu.. fajna i dlugo sie gra. Bede atakowal tryb z komentarzem tworcow (bez save) to zmierze czas //albo i nie bo tam kazdy rozdzial oddzielnie Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez ZlyDzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 dzieki kochamemu padowi psn nie moge popykac w portala 2 na pc :( zostalo mi ps3 bez mozliwosci grania online tzn coop :(:( 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ile toto ma leveli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) 22 :) jeśli chodzi o singla ofc Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 22 :) jeśli chodzi o singla ofc liczyles te testy ? a ile bylo w pierwszej czesci? gra ma 9 rozdziałów ogolnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 @vasyndrom: rozumiem, ze majac kopie gry na ps3 mozesz tez sciagnac wersje na pc przez steam. Czy w takim wypadku mozliwy jest co-op pc-konsola na jednej kopii gry? Wczesniej twierdzili ze ma byc to dostepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie, nie jest to możliwe. Konto Steam trzeba powiązać z PSN, dlatego nie można grać na jednym koncie jednocześnie. Co-op działa tylko między różnymi kontami. Również grając na PS3 automatycznie odblokowują się achievementy Steamowe, w drugą stronę już nie. A z tego co pisał można wywnioskować, że PSN jest potrzebne aby wogóle móc grać na tej darmowej kopii PC, więc nie za ciekawie. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Hmmm. Gra dobra, jak dla mnie 8/10. Ale oceny rzędu The best game of the year są mocno przesadzone. No i zakończenie oraz creditsy takie sobie. Crysisa przeżyłem, Portala 2 przeszedłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 [SPOILER] :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 liczyles te testy ? a ile bylo w pierwszej czesci? gra ma 9 rozdziałów ogolnie Gdzieś wpadło mi w oko info(jakiś filmik na YT z rozgrywki) ze są 22 lvl nic więcej nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Skoro tylko 22 lvl'e + ten wątek na początku to przejście łącznie tej gry nie zajmie mi więcej niż 2.5 godizny skoro po 1:40 minut już jestem w 17 levelu. A one są dość króciutkie. No ok może ja jestem taki ELO póki co i nie mam większych problemów z ich przejściem. Tylko właśnie w 17 musiałem chwilę pokombinować z tymi mostami ;) Nie wiem skąd te pogłoski, że przejście zajmuje 5-6 godzin. No i waga plików po zainstalowaniu z płytki to aż ponad 11 GB. :o Gdzie Portal 1 miał ok 1.6 GB jak dobrze pamiętam. Graficznie wypada IMO bardo średnio. Tekstury mogłyby wyglądać nieco lepiej. Więc nie wiem co tam tyle waży. Nawet Half Life 2 w wersji oryginalnej tyle nie waży Ale fun z gry i dobry humor rekompensują te niedoróbki. No i dźwięk/muzyka też niezła. Na razie daje 7/10. Jak przejście trwać będzie nieco dłużej i nie zabraknie jakiegoś fajnego akcentu (jak w Portal 1 na końcu) dam ostatecznie 8/10. Ale to i tak naciągane. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 To może 22 lvl w 1 "Czapterze" :D jak ktoś przejdzie to "opowie" co i jak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 W sumie leveli jest ok. 60. Nie pamiętam ile dokładnie. Więcej nic nie powiem, bo nie chce spojlerować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Jest sens pakować się w grę na lapku: core duo 2.20 GHz, 2gb ram, geforce 8400 gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) No to ok ;) Gram więc dalej :P Deserted powinno pójść. Możliwe, że będziesz musiał nieco zmniejszyć rozdzielczość. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Jest sens pakować się w grę na lapku: core duo 2.20 GHz, 2gb ram, geforce 8400 gt ? Gram na słabszym lapku (turion x2 - 1.9Ghz, 3gb ram, HD3470 256mb), 1280x800, AA off, wszystkie ustawiania na "niskie", synchro pionowe off, i gra działa bardzo przyjemnie. Więc na swoim sprzęcie powinieneś grać bez najmniejszych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opaliłem toto na lapku z podpisu (HD4570, T4200, 3GB). Na rozdziałkach powyżej 1024x600 mam 100% proca, bez względu czy detale wysokie, czy średnie i nie wszędzie daje radę utrzymać 30fps. Natomiast na 1024x600 uzycie CPU spada do 30% i trzyma 30fps (vsync on) z detalami wysokie/b. wysokie, AAx2, Anizo4x. Rozmycie w tej grze nie przeszkadza. Wczytałem kilka zapisanych stanów gry, w tym finał i spokojnie można grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) To raczej jakiś indywidualny problem, ja gram w 1280x800 ze względu na ekran 17" i nie lubię pasów. Jest płynnie i przyjemnie ale bez vsync, bo wystarczy to włączyć i wtedy są jakieś dziwne spadki fps. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Nie wiem jak na słabych kompach, ale ogólnie w porównaniu do wielu innych produkcji ta gra nie ma wcale wymagań. U mnie w Full HD, max detale z AAx4 jest stałe 60 FPS, użycie GPU na poziomie 30-50%, z czego większośc czasu poniżej 40%. Grafika ogólnie super, ale widać że już wiekowy silnik. Najbardziej to jednak chyba można się przyczepić do tekstur, dużo jest kiepskich. Oświetlenie mi sie bardzo podoba, no i AA działa jak należy, jednego ząbka nie znajdziemy, nie mówiąc o flickeringu shaderów. Jedna z "najczystszych" gier jakie widziałem w ostatnich latach. Fizyka niestety troche kuleje, postać pływa jak we wszystkich grach na Source, niezbyt dobrze się ją kontroluje. Co do "fabuły" to jest bardzo fajnie, choć jednak troche nudnawo. Dopiero w fabryce otoczenie robi się bardziej żywe, potem znowu nudniej, ale te żele są zabawne. Gra raczej jest dość długa. Grałem chyba z 5-6 godzin i jestem w siódmym rozdziale, więc chyba jeszcze do końca troche jest. Dialogi również bardzo miły dodatek. Premierowej ceny chyba jednak nie warta, biorąc pod uwagę że mimo wszystko gra relatywnie krótka, jako że liniowa, no i nie ma multi (co-op to coś zupełnie innego). Wg mnie to powinien być tytuł typu arcade za te 20$, tylko te 11 GiB troche dużo, nie wiem co tam tyle zajmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...