Skocz do zawartości
Hubert

HARCERZE :)

Rekomendowane odpowiedzi

A aj mam takie pytanie .Tylko mnie nie zbluzgajcie.Co CI daje to cale harcerstwo.Przecierz to lipa nad lipy nigdy bym na cos takiego nie poszedl.Chcesz byc dobroduszny daj kase biednym.No i te glupie wycieczki na zwiedzanie lasu , skalekitd.To jest poprostu beznadziejne i pewno nie tylko ja tak mysle.Szczerze ajk widze takiego harcerza to az mnie zuca!!!

To jest moje zdanie na temat harcerstaw!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem i nie będe.

Co oznacza to "oczywiście ZHR"?

tak trudno wejsc na wp???

zhr, to zwiazek harcerstwa rp

Nie chodziło mi o skrót tylko dlaczergo napisał "oczywiście".

Czy są jakieś inne związki harcerstwa?

tak np zwiazek harcerstwa polskiego, czyli zhp ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem i nie będe.

Co oznacza to "oczywiście ZHR"?

tak trudno wejsc na wp???

zhr, to zwiazek harcerstwa rp

Nie chodziło mi o skrót tylko dlaczergo napisał "oczywiście".

Czy są jakieś inne związki harcerstwa?

Jest jeszcze chyba ZHP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, jeszcze w podstawówce i troche w szkole średniej bawiłem się w harcerza, nawet jeszcze gdzieś mam ksioążeczkę. No i oczywiście należałem do ZHP (tych oryginalnych polskich harerzy).

Nawet odbyłem 2 kursy - zastępowych i drużynowych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nigdy nie bylem i nie bede - strata czasu na glupoty!!!

Dokładnie.

Może i są ludzie co robią tak, że jest to ciekawe i pożyteczne, jednak większość to zawracanie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... :!:

Harcerz - Dziecko ubrane jak kretyn pod przywództwem kretyna ubranego jak dziecko :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nigdy nie bylem i nie bede - strata czasu na glupoty!!!

Dokładnie.

Może i są ludzie co robią tak, że jest to ciekawe i pożyteczne, jednak większość to zawracanie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... :!:

Harcerz - Dziecko ubrane jak kretyn pod przywództwem kretyna ubranego jak dziecko :lol:

pine hasło... musze to zapamiętać... u nas 5 kretynów w klasie chodzi na "modelarnie"... qrfa nie mam i tego za złe ale co sie którego nie zapytam czy nie pojdzie zagrać w kona na przykład to ten mi odwala że idzie na modalrnie... żenada i żadnych osiągów :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepsze jest to że wypowiadaję się ludzie którzy nie mają o harcerstwie zielonego pojęcia. To tak jak z ECSem , wszyscy mówią że to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ale może z 5% miało. A reszta to u kolegi widziała albo gdzieś tam słyszeli.

Bo prawda jest taka że nic nie wiecie o harcerstwie . Są inne czasy i harcerze nie liczą już osób w kolejce jak to w filmach Bareji bywało. Tak naprawdę to nawet nie jesteście w stanie odróżnić kto jest harcerzem a kto nie.Jasne że zdarzają się obozy na których chleją. Tylko to nie jest już harcerstwo tylko jakaś błazenada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no dajcie spokoj!

co macie do harcerstwa? mi sie bardzo podoba! wiecie na przykald,ze wode da sie przypalic?albo potraficie rozpalic mokre drewno jedna zapalka?nie! a ja potrafie! to jest szkola zycia! i mowie serio! niekotrzy maja taki poglad na nas,ze chlejemy, okradamy itp.czesc z tych bzdur pochcodzi z filmow a czesc z tego,ze jakis harcerz,ktorego wywyalili bo uwazal sie za mistrza chce nam zepsuc imie.

PS.

jest ZHR- Zwiazek Harcerstwa Rzeczypospolitej (zyja w zgodzie z Bogiem, tzn.modlitwa przed jedzeniem(bez przesadnej poboznosci),nie pijemy, bez nalogow)

ZHP- Zwiazek Harcerstwa Polskiego( w ich prawe nie ma mowy o Bogu)

PS2.

Dziewczynom sie podoba chlopak w mudurze 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no dajcie spokoj!  

PS.  

jest ZHR- Zwiazek Harcerstwa Rzeczypospolitej (zyja w zgodzie z Bogiem, tzn.modlitwa przed jedzeniem(bez przesadnej poboznosci),nie pijemy, bez nalogow)

ZHP- Zwiazek Harcerstwa Polskiego(95% pali,pije i bierze, tylko 5%jest prawdziwym harcerzem! w ich prawe nie ma mowy o Bogu)

Gratuluję niesamowitej statstyki. Widać że sam przeprowadzałeś te badania. :evil:

I bronić takiego to się odwdzięczy.

Pożałowania godne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablo123 "zuca" Cie na widok harcerzy? Moze zazdroscisz im ze jednak cos robia a nie sa tak bezuzyteczni jak Ty? Nigdy pewnie w to sie nie bawiles a wypowiadasz sie... Hmm wiekszosci moze i to sie nie podoba i to jest Wasza sprawa. A Bruce:) zabawa zaczyna sie dopiero po 16;) Wiekszosc druzyn starszoharcerskich to druzyny specjalnosciowe: ratownicze, survuvalowe,lacznosciowe, pozarnicze, lotnicze, zeglarskie itp. i gwarantuje Ci ze ich praca mocno odbiega od tego co sobie wyobrazasz. To sa ludzie ktorzy robia to co lubia i w fajnym towarzystwie. Poza tym wydaje mi sie ze lepiej zeby dzieciak latal po lesie niz zeby siedzial w bramie z jakimis "dresikami". Hehe Hubert:) ZHR powiadasz:) tak ladnie wypowiadasz sie o ZHP a chyba zapomiales skad sie ZHR wywodzi, prawie wszystkie Wasze obyczaje itp. Oczywiscie zdarza sie ze i harcerze chleja;) Wszedzie trafia sie tacy... a co do 5% procent prawdziwych harcerzy w ZHP to ciekawe ze WOSM do swojego grona przyjal ZHP (tacy zli) a nie Was (prawdziwi harcerze, a tacy skrytykowani przez WOSM i WAGGS)... Dobra koncze bo i tak sie rozpisalem... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi