wysio Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam. Posiadam Canona MP620. Gdy skończył mi się tusz, postanowiłem kupić zestaw do napełniania. Wszystko jest ok, tylko mam problem z chipami tuszy. Drukarka wyłączyła mi już trzy tusze. Wiem, że można kupić resetery, ale aktualnie nie mam na to pieniędzy. Znalazłem też na stronie internetowej info, że możliwe jest zresetowanie chipów z poziomu drukarki. Czy faktycznie jest to możliwe ?? Ps. niżej jest instrukcja w j. angielskim. Jeśli ktoś mógłby przetłumaczyć łopatologicznie, był bym wdzięczny, bo nawet w tryb serwisowy nie potrafię wejść... 1)Enter SERVICE MODE By pressing Menu-Scan-Copy-Scan 2) Enter NVRAM by presing <--- or ---> then OK 3) Enter CMY ink level by pressing <--- or ---> then OK 4) Select 1 by presing <--- or ---> then OK 5) Enter K ink level by presing ---> then OK 6) select 1 by presing <--- or ---> then OK 7) Press reset ( design: // ) 8) SERVICE MENU COUNTER ACCESS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Z tego co wiem to chip można zresetować do momentu w którym nie dojdzie jeszcze do zera. Jak już pokaże że nie ma tuszu to jest on blokowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Może i tak. Ale jak wejść w ogóle w te menu serwisowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 W MP550 tak wchodzisz w menu serwisowe: Wyłączasz drukarke Trzymasz Resume/Cancel (ten czerwony trójkąt) i wcsikasz POWER . Zapali sie zielona dioda. Puszczasz Resume/Cancel ale nadal trzymasz POWER Wciskasz resume/Cancel dwa razy i puszczasz POWER'a.. Pojawi sie na wyswietlaczu Service Mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...