johni Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Cześć! Ostatnio wysiada mój stary komp i potrzebuję kupić coś za małą kwotę :) Komputer użytkował będę do zwykłych domowych funkcji + czasami jakaś starsza gierka typu Diablo II :) Przeszukałem trochę allegro i znalazłem następujące aukcje: Intel Pentium DualCore 3.0GHz 4GB RAM ASUS P5LD2 (1095418671) - Aukcje internetowe Allegro Bardzo fajny zestaw do tego dokupiłbym jakiś dysk + GPU i powinno byś git :) Ale jak wygląda użytkowanie obudowy serwerowej w domu i podobno procesor któy w nim jest bardzo się grzeje ? Athlon 64 X2 5400+,HD500GB, GeForce8600GT 256MB (1096428589) - Aukcje internetowe Allegro Fajny zestaw cena w sam raz posiada wszystko gotowy do użytkowania czy będzie dobry do moich wymagań ? Jeśli jakimś cudem udałby wam się złożyć zestaw nowy w sklepie to mogę odliczyć vat tak więc cena nowego 600zł ale netto :) Tak więc czy któryś z zestawów które podałem jest dobry i czekam na wasze propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Ten Intel Pentium DualCore 3.0GHz to tak naprawdę nie wiadomo jaki tam jest procesor. Stawiam na Pentium D 925 / 930. Z dwóch zestawów to lepiej ten na A 64 x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johni Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Czyli mówisz że ten zestaw za 600zł kup teraz będzie dla mnie dobry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Zapytaj jaki tam jest zasilacz, moc/marka/model. To będzie pewnie słaby punkt tego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johni Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Napisałem już do kolesia ale nie odpisuje ;\ Co dyskwalifikuje ten pierwszy zestaw bo jak dla mnie to jest on lepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 W pierwszym jak pisałem, nie wiadomo jakie tam siedzi cpu. Wiadomo, że nie Intel Pentium DualCore 3.0GHz. Jeśli jest tam Pentium D 925 / 930 to wydajność nie rewelacyjna a pobór prądu / oddawanie ciepła duże. Zaleta tego pierwszego do 4GB ramu. Zawsze możżna w tym pierwszy wymienić cpu na jakiego Pentium DualCore E2xxx, można je dostać za grosze praktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johni Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Chyba jednak będę celował w tego drugiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 a może masz coś działającego ze starego kompa? np. Napęd lub HDD wtedy to można by spróbować coś na AM3 wrzucić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johni Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Mam napęd hdd też ale tylko 37GB tak więc mało ;\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...