Skocz do zawartości
johni

Komputer do 600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Ostatnio wysiada mój stary komp i potrzebuję kupić coś za małą kwotę :) Komputer użytkował będę do zwykłych domowych funkcji + czasami jakaś starsza gierka typu Diablo II :)

Przeszukałem trochę allegro i znalazłem następujące aukcje:

Intel Pentium DualCore 3.0GHz 4GB RAM ASUS P5LD2 (1095418671) - Aukcje internetowe Allegro

Bardzo fajny zestaw do tego dokupiłbym jakiś dysk + GPU i powinno byś git :) Ale jak wygląda użytkowanie obudowy serwerowej w domu i podobno procesor któy w nim jest bardzo się grzeje ?

Athlon 64 X2 5400+,HD500GB, GeForce8600GT 256MB (1096428589) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny zestaw cena w sam raz posiada wszystko gotowy do użytkowania czy będzie dobry do moich wymagań ?

Jeśli jakimś cudem udałby wam się złożyć zestaw nowy w sklepie to mogę odliczyć vat tak więc cena nowego 600zł ale netto :)

Tak więc czy któryś z zestawów które podałem jest dobry i czekam na wasze propozycje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym jak pisałem, nie wiadomo jakie tam siedzi cpu. Wiadomo, że nie Intel Pentium DualCore 3.0GHz. Jeśli jest tam Pentium D 925 / 930 to wydajność nie rewelacyjna a pobór prądu / oddawanie ciepła duże. Zaleta tego pierwszego do 4GB ramu. Zawsze możżna w tym pierwszy wymienić cpu na jakiego Pentium DualCore E2xxx, można je dostać za grosze praktycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi