Lewwy Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Witam. Jakieś trzy miesiące temu miałem trochę starszy komputer, wymieniłem w nim procesor i nic nie ruszałem, gdyż dysk został spalony przez mojego brata. Wcześniej działał. No tak, niedawno brat rozkręcił kompa i czyścił go, przy czym wyjął procka i na nowo go włożył poprawiając pastę chłodzeniową. Włożył, wszystko ładnie pięknie, ale komputer się uruchamia, a na monitorze nic się nie pojawia. Wszystkie kable ok, nic nie było ruszane, a i tak nie działa. Ja dokupiłem dysk do tego starszego kompa, podłączyłem, odpalam... i to samo co u brata. :o Wymieniłem procek na stary, i znowu to samo. Co do jasnej cholery tu może się dziać? Proszę o szybką i efektywną pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 No tak, niedawno brat rozkręcił kompa i czyścił go, przy czym wyjął procka i na nowo go włożył poprawiając pastę chłodzeniową. Włożył, wszystko ładnie pięknie, ale komputer się uruchamia, a na monitorze nic się nie pojawia. Wszystkie kable ok, nic nie było ruszane, a i tak nie działa. Czy podczas startu komputera głośniczek systemowy wydaje jakieś piknięcia??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewwy Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Tak, po jakichś 4-5 sekundach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Ile piknięć? Jeśli więcej niż jedno, to odpowiedzi szukaj w Google. Można zresetować ustawienia bios przy pomocy zworki oraz sprawdzić, czy bateryjka trzyma napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewwy Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Zresetowałem bios, lecz nadal występuje ten sam problem. Nic nie pojawia się na ekranie, nawet się nie uruchamia monitor, a jest sprawny. Po starcie już nie pika, co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 1. Zapoznać się z przyklejonymi tematami. 2. Przeczyścić kompa z kurzu wyciągając grafikę oraz pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewwy Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Nadal nic. : c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Podłącz inny zasilacz. Jak nie, to płyta lub procek padł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...