ilovex Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Jaką moglibyście polecić dużą myszkę (najlepiej profilowaną dla praworęcznych) do normalnego użytku - nie do grania? Ideałem był Cooltek Hurricane lub Logitech Revolution, ale pierwszej chyba już nie ma w sprzedaży, a druga jest za droga. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale pracuję w 1920x1200. Aktualnie mam myszkę icon7 1000dpi i przeskok przy minimalnym ruchu wynosi kilka pikseli. Niby nie jestem grafikiem, ani graczem, żebym potrzebował ogromnej precyzji, ale fajnie by było, gdyby myszka pozwalała na ruch co 1 px. Mam czarną podkładkę materiałową - podobno niektóre myszki gubią się na takich powierzchniach. Ważne, by była jak najtańsza. Mogą być również używane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Pomysl nad a4 tech x748 - duza, wygodna myszka z bardzo dobrym sensorem. Z wykonaniem ciut gorzej ale wszystkiego jak najtaniej miec nie mozna (chyba, ze trafisz na nowa "refurbished" mx518 na allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 z wykonaniem wcale nie jest tak źle. A dzięki zmiennemu dpi, będzie można dostosować sobie szybkość i precyzję kursora. Polecam modele 747 i 748 od A4tech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmC Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 IE 1.1, skoro nie do grania to powinna być w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 w porządku? do rozdzielczości fullHD? Tylko jeśli autor ma ochotę machać ręką jak oszalały, żeby przesuwać kursor po pulpicie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 mi w x738k padla (chyba po 1-2 miesiacach) rolka i pojechala do reklamacji ;) na szybko kupilem sobie takiego dell'a z allegro (caly czarny, w trapezie napis dell) - poki co do pracy biurowej jest bardzo fajna (a dlugo siedze przy kompie) , no i ta cena ~22zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 pracuję w 1920x1200. Aktualnie mam myszkę icon7 1000dpi i przeskok przy minimalnym ruchu wynosi kilka pikseli. Jeśli masz jakieś sterowniki firmy icon zainstalowane to je odinstaluj. Suwak szybkości wskaźnika w windows ustaw na środek, mysz jeśli ma funkcję wybierania rozdzielczości przyciskiem ustaw na 1000 dpi. Jeśli masz zaznaczoną opcję "zwiększ precyzję wskaźnika" to usuń to zaznaczenie. Ogólnie masz coś spaprane w ustawieniach, bo tylko w ten sposób można otrzymać przeskoki co kilka pikseli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...