Skocz do zawartości
timmon24

Czy ten zasilacz będzie dobry pod ten config

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Znalazłem interesującą ofertę NOWY ZASILACZ DELTA DPS-350PB-2 C 12CM CICHY !!!!! (1108178613) - Aukcje internetowe Allegro . Pytałem wcześniej na forum i doradzono mi fortrona .Więc to taka konkurencja dla niego . Niestety u mnie w sklepach nie dostanę nawet na zamówienie Fortrona Co mi oferują to Take me codogeny itp ! Oferta Fortrona jest ok ale ta dostawa 3- 40 zł ! ponad 100 zł . Powiedzcie czy jak kupię powyższy Delta z allegro będzie ok pod moją konfigurację ?

Wczesniej zapoznałem się z opiniami na jego temat i ludzie chwalą sobie Ale ostateczne słowo należy do forumowiczów tutaj bo zawsze kupując jakiś podezespół do komputera wolę zasięgnąć rady tutaj .

Mój config to Athlon 2500@3200 Barton 2x 80 gb cavier radeon 9600 pro ,audigy 4 oem ,kt 600 delta sr .

Nie mam zamiaru zmieniać komputera na mocniejszy .Chcę z tego zestawu wyciągnąć ile się da .Na grach mi nie zleży ewentualnie w starcze czasem zagrać ,tak to głownie muzyka i filmy .

Jak myślicie dołożyć do Fortrona czy brac tą Deltę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam problemy ze zwieszaniem się komputera i jestem zdania że Może to być wina zasilacza codogen 300 w bo na tym teraz chodzę .Oczywiście nie gram w ogóle bo nie chcę ryzykować .Poprzedni Chieftec 360 w tak zachwalanej firmy za którego dałem ok 4 lata temu 230 zł wyzionął ducha dlatego ani myślę przepłacać za zasilacz . OK pozostanę przy Delcie i rezygnuję z Fortrona bo Fortron 400 W to 69 zł Delta 50 zł ale skoro on wystarczy to niech tak będzie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delta i Fortron to praktycznie ta sama półka jakościowa/wydajnościowa ... codeshit to nie zasilacz tylko chiński tani produkt zasilaczopodobny z tendencją do nabijania rachunków za wymianę sprzętu w kompie co chwila.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwię się czemu w sklepach komputerowych nie raz dopierają do dobrych zestawów zasilacze tym codogen albo teraz pewnie jakieś no name 500 w i git .I to przy takim configu jak z podpisu dobrali mi codogena z tym że mialem karte nividia mx 4 niestety wtedy nie znałem się w ogóle na komputerach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobierają taki sprzęt bo ktoś musi się pozbywać słabizny - stąd też mamy zasilacze po 500 noname w zestawach które markowe 350W pociągnie z palcem w 4 literach , GT220 , GT240 , HD43xx , HD54xx , HD 4650 itp.

Jak nie dasz w większości przypadków własnej specyfikacji to ci włożą byle co .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi