timmon24 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam Znalazłem interesującą ofertę NOWY ZASILACZ DELTA DPS-350PB-2 C 12CM CICHY !!!!! (1108178613) - Aukcje internetowe Allegro . Pytałem wcześniej na forum i doradzono mi fortrona .Więc to taka konkurencja dla niego . Niestety u mnie w sklepach nie dostanę nawet na zamówienie Fortrona Co mi oferują to Take me codogeny itp ! Oferta Fortrona jest ok ale ta dostawa 3- 40 zł ! ponad 100 zł . Powiedzcie czy jak kupię powyższy Delta z allegro będzie ok pod moją konfigurację ? Wczesniej zapoznałem się z opiniami na jego temat i ludzie chwalą sobie Ale ostateczne słowo należy do forumowiczów tutaj bo zawsze kupując jakiś podezespół do komputera wolę zasięgnąć rady tutaj . Mój config to Athlon 2500@3200 Barton 2x 80 gb cavier radeon 9600 pro ,audigy 4 oem ,kt 600 delta sr . Nie mam zamiaru zmieniać komputera na mocniejszy .Chcę z tego zestawu wyciągnąć ile się da .Na grach mi nie zleży ewentualnie w starcze czasem zagrać ,tak to głownie muzyka i filmy . Jak myślicie dołożyć do Fortrona czy brac tą Deltę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Wystarczy spokojnie nawet na 2 albo i 3 takie komputery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Bierz Delte... nawet jak bedziesz modernizował kompa ( oczywiscie nie na potwora ) to spokojnie wystarczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Od dłuższego czasu mam problemy ze zwieszaniem się komputera i jestem zdania że Może to być wina zasilacza codogen 300 w bo na tym teraz chodzę .Oczywiście nie gram w ogóle bo nie chcę ryzykować .Poprzedni Chieftec 360 w tak zachwalanej firmy za którego dałem ok 4 lata temu 230 zł wyzionął ducha dlatego ani myślę przepłacać za zasilacz . OK pozostanę przy Delcie i rezygnuję z Fortrona bo Fortron 400 W to 69 zł Delta 50 zł ale skoro on wystarczy to niech tak będzie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Delta i Fortron to praktycznie ta sama półka jakościowa/wydajnościowa ... codeshit to nie zasilacz tylko chiński tani produkt zasilaczopodobny z tendencją do nabijania rachunków za wymianę sprzętu w kompie co chwila. Edytowane 15 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Dziwię się czemu w sklepach komputerowych nie raz dopierają do dobrych zestawów zasilacze tym codogen albo teraz pewnie jakieś no name 500 w i git .I to przy takim configu jak z podpisu dobrali mi codogena z tym że mialem karte nividia mx 4 niestety wtedy nie znałem się w ogóle na komputerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Dobierają taki sprzęt bo ktoś musi się pozbywać słabizny - stąd też mamy zasilacze po 500 noname w zestawach które markowe 350W pociągnie z palcem w 4 literach , GT220 , GT240 , HD43xx , HD54xx , HD 4650 itp. Jak nie dasz w większości przypadków własnej specyfikacji to ci włożą byle co . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...