matER Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam mam problem z laptopem, podczas uruchamiania wyskakuje bsod w systemie windows vista 64bit Sp2 treść: The system encountered an uncorrectable hardware error.Wyskakuje on w momencie kiedy powinien pojawić ekran logowania użytkownika.Tryb awaryjny działa bez problemowo,sprawdziłem dysk i nie wykazał uszkodzonych klastrów jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 (edytowane) Nom, kod błędu, model laptopa, memtest pamięci i reinstalacja systemu. Edytowane 17 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Nom, kod błędu, model laptopa, memtest pamięci i reinstalacja systemu. Model Toshiba Satelitte L-3000 Kod błedu:Stop;0x00000124 (0x00000000 0x81ABB028, 0xB605C000,0x00000145 memtest nic nie wykrył Co ciekawe wczoraj już sobie odpuściłem i po włączeniu kompa nie było bsoda tylko zawiesił się podczas logowania(w tym samym miejscu co bsod)ekran był rozmazany ,występowały poziome paski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Przeczyść laptopa, spróbuj odpalić tryb awaryjny i odinstaluj sterowniki od grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Odinstalowałem sterowniki i system się bootuje bez problemu.Jednak nawet po zainstalowaniu nowych sterowników nie wykrywa mi karty graficznej tylko jakąś standardową vga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Uszkodzona grafa, przykro mi. Ten model prawdopodobnie ma zintegrowaną więc pozostaje serwis/wymiana płyty ewentualnie oddać do firmy, która sprawdzi połączenia SMD i ewentualnie poprawi zimne luty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Dzięki za pomoc ,a orientujesz się może jaki może być mniej więcej koszt naprawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 A może stery się posypały i wystarczy je jeszcze raz zainstalować...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 ULISSES, sterowniki były reinstalowane. Nie jestem w stanie oszacować kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Dzięki za pomoc ,a orientujesz się może jaki może być mniej więcej koszt naprawy? Podaj dokładny model laptopa albo jakie ma podzespoly- procesor, chipset, grafike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Był wymieniony wyżej,a może być to też przyczyna temperatury?Odpaliłem speedfana i temperatury to 75C i 67C.Próbowałem też zrobić formata i zainstalować na nowo system ale wyskoczył Bsod za nim wybrałem partycję.To takie moje ostatnie próby,bo jutro idę do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 zobacz jeszcze na jakims linuxie live ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...