Skocz do zawartości
Kil

X POWER

Rekomendowane odpowiedzi

XPOWER 9100 64MB 128 bit 250/250

Co mozna powiedziec o tej karcie gdzies mi sie przemknelo lecz nic konkternego wiec moze jakis posiadacz sie wypowie czy warto ja kupic za 360 zl jak sie kreci itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem posiadaczem tej karty ale NIE warto jej kupowac. Lepiej dolozyc kilka groszy do SAPPHIRE lub HERCULES i miec cos pewnego i napewno lepsza jakosc obrazu. A poza tym to na forum bylo kilka razy pisane o produktach X-POWER. SZUKAJ!!!

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem posiadaczem tej karty ale NIE warto jej kupowac. Lepiej dolozyc kilka groszy do SAPPHIRE lub HERCULES i miec cos pewnego  i napewno lepsza jakosc obrazu. A poza tym to na forum bylo kilka razy pisane o produktach X-POWER. SZUKAJ!!!

pozdro

hercules

Za ch*** nie kupilbym radka R8500LE aka 9100.

Moze na R8500 pro by mnie ktos namowil ale za polowe ceny ti4200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem posiadaczem tej karty ale NIE warto jej kupowac. Lepiej dolozyc kilka groszy do SAPPHIRE lub HERCULES i miec cos pewnego  i napewno lepsza jakosc obrazu. A poza tym to na forum bylo kilka razy pisane o produktach X-POWER. SZUKAJ!!!

pozdro

A po co dokładać? Przecież Sapphire 128-bit kosztuje 345 zł (sam za tyle kupowałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdro

hercules

Za ch*** nie kupilbym radka R8500LE aka 9100.

Moze na R8500 pro by mnie ktos namowil ale za polowe ceny ti4200.

ehh widac ze za duzo sie naczyatles benchmark.pl aka lamer.pl :P officjalnie nie ma czegos takiego jak 8500 pro wypuscila to tylko jedna firma zreszta Low Endowa Evil Master karta nie byla najlepsza... a w rzeczywistosci byl to 8500 nie wiem z jakiej paki nazwa pro... Byly zalozenia Gigabyte aby wpuscic model 8500 TX mial to byc 8500@300/300 z poteznych chlodzeniem lecz w koncu nie doszlo to do skutku!. Nie ma takiego czegos jak 8500Pro!! benchmark tak sobie wymyslil... Co do 8500LE aka 9100 to rowniez sie myslisz bo niektore 8500LE sa lepsze niz jak to powiedziales 8500 Pro. Np. Harta Gigabyte ,Herc (bo modzie biosa) i BBA... mozna by jeszcze wymieniac w kazdym razie gafe szczeliles :P pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pro napisalem aby odroznic go od zwyklego R8500 jak blednie ostatnio jest nazywany R8500 (250/250). Pelny pro rozumiem jako z dobrej firmy albo BBA o taktowaniach w sklepie 275/275. Nie obchodzi mnie, ze dziala bios w tych R8500LE na taktowania 275/275.

Jest to jednak okrojona wersja i takiej bym sie wystrzegal jak ognia.

Co z tego, ze moj ti4200 chodzi ponad taktowania ti4400. Nigdy go nie potraktuje jako ti4400 choc jest od niego szybszy i niezawodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w wiekoszci wersji kart oznaczenie rozni sie tylko biosem ze zmienionym taktowaniem (czasem nawet jest drugi ramdac... w LE) wiec nie wiem co w tym ty widzisz okrojonego... Co do roznic miedzy Ti4200 a Ti4400 to jest jedna duza roznica pamieci BGA... i to wlasnie jest dosyc znaczne okrojenie nie tylko taktowania. Pamieci BGA naprawde daja same w sobie wyzszy przyrost mocy poprzez zastosowawanie wyzszych timmingow ,patrz Radeon 9600TX (czyli R9500Pro z zwyklym typem pamieci Hynix 3.6ns taktowany wyzej niz klasyczny R9500Pro na BGA... ten drugi byl szybszy mimo nizszych taktowan ,poprostu zastosowanie BGA daje duzo. A to co napisales to widac ze malo hardcore masz w sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem do czynienia z 2 kartami X-Power radeon 9000

Jadna to byl oem sapphire a a druga HISA, wiec obie byly swietne.

Mint robi swoje karty i rzeczywiscie superowe to one nie sa. Ale x-power pakuje w swoje pudelka dobre markowe karty.Znajdz w necie zdjecia sapphira i hisa, jak x-power bedzie tak samo wygladal to bierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze chcesz powiedziec ze producenci kart R8500 kupuja BBA i laduja biosy 250/250 i spuszczaja ceny.

GLUPOTA !!!

Albo Twoja albo producentow.

Żadna głupota. Tristan ma rację. Oni kupują po prostu karty które z jakis powodów nie zostały zaakceptowane przez Ati, np. niewydajne chłodzenie, nietabilna praca na normalnych parametrach (choćby poprzez zaniżone napięcia) i wówczas mają kartęza niższe pieniądze, wprowadzają małe zmiany, później swój biosik i po kłopocie. A przy takich wielkościach produkcji koszt wytworzenia zarówno 8500 le jak i 8500 (275/275) jest bardzo zbliżony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...