buziaczek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam, posiadam rezerwuar Phobya Balancer 250 Gold Plated i po powrocie z urlopu zauważyłem jakiś dziwny osad zarówno na górnym jak i na dolnym korku. Dodam że nie przypominam sobie żebym czyścił go jakimiś środkami chemicznymi itp. Co to może być za osad i jak się go pozbyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Osad? Ja raczej widzę poodbijane paluchy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nieostre to zdjęcie... Widzę jakieś rysy, odcisk palca i ślad po palcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 To był jakiś dziwny nalot,nie tylko zwykłe odciski. Nie wiem skąd on się wziął, może coś z chłodnicy skapnęło po jej czyszczeniu. Udało mi się go trochę pozbyć przy pomocy octu i kwasku cytrynowego ale w tych miejscach gdzie nalot był najbardziej intensywny pokazała się czerwona miedź. Jednym słowem trza uważać na te platerowane, pozłacane itp elementy bo to chwila nieuwagi i game over. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 To jest skorodowany mosiądź. Po prostu pokrył sie nalotem jak go potraktowałeś tłustymi i spoconymi paluchami. Nie dziw się że tak to teraz wygląda. Zakup pastę polerską i przeleć ten element zabezpieczy przed korozją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 i zniszczy przy okazji "złocenie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Jakby to było złocenie to raczej żadne przebarwienia pojawić się nie powinny. Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...