chrom100 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Witam mam pytanie o co chodzi z partycją RECOVERY, znaczy jak przywrócić z niej obraz lub jak na niej stworzyć własny obraz do przywracania Windowsa . Jeszcze jedno co to za partycja OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Podłączam się pod temat, żeby nie zaśmiecać forum. Stworzyłem sobie Recovery Dick (3x DVD) i bardzo ładnie działał póki nie zacząłem się bawić w instalację różnych systemów. Ostatnio tak namieszałem, że musiałem Gpartem usunąć wszystkie partycje i rozmachu usunąłem też tablicę partycji. Mimo że stworzyłem nową i utworzyłem podstawową partycję NTFS o pojemności całego dysku, program Recovery uruchomiony z płytki nie chce rozpocząć przywracania systemu i wyrzuca wiele mówiący błąd "430". Nie mam pomysłu jak to ugryźć - niby licencja na Viste jest przyklejona do lapka, ale o ile się orientuję, nie mogę sobie wgrać Windows z płytki instalacyjnej pobranej z skądkolwiek, bo nie aktywuję systemu. Musi być recovery, które nie chce ruszyć. Jakieś rady? Domyślam się, że najlepiej by było mieć obraz (kopię) oryginalnej tablicy partycji, wgrać ją i by (chyba) Recovery ruszyło. Niestety czegoś takiego nie posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Co to za laptop? Niektórzy producenci swego czasu udostępniali nową partycję recovery do pobrania. Te Recovery Disk 3xDVD to nie jest przypadkiem zwykły backup ustawień i plików stworzony przez Viste? Jak zainstalujesz zwykłą Vistę z OEM to powinna dać się aktywować. Witam mam pytanie o co chodzi z partycją RECOVERY, znaczy jak przywrócić z niej obraz lub jak na niej stworzyć własny obraz do przywracania Windowsa . Jeszcze jedno co to za partycja OEM. Partycja OEM jest zamiennie nazywana partycją recovery Ty masz je obydwie i lepiej żadnej nie ruszać :) . Po lub na ekranie POST przed uruchomieniem windowsa powinieneś mieć informacjie jak uruchomić program recovery, najczęściej jest to któryś z klawiszy funkcyjnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 W lapie mojej siory (Acer 5738z) też jest taka partycja 100MB i nie bardzo wiedziałem do czego to jest. Bo jak ze 100MB przywrócić 6GB systemu? Ciekawe co zrobie jak padnie system, bo utworzyłem (Win7) systemową kopię na dysku D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 ::snoopy::, Windows 7 może stworzyć taką partycję, na której trzyma jakieś swoje ważne pliki, mogące się przydać podczas naprawiania systemu z 'Trybu awaryjnego' (ciężko to tak nazwać, no ale coś na kształt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrom100 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Co to za laptop? Niektórzy producenci swego czasu udostępniali nową partycję recovery do pobrania. Te Recovery Disk 3xDVD to nie jest przypadkiem zwykły backup ustawień i plików stworzony przez Viste? Jak zainstalujesz zwykłą Vistę z OEM to powinna dać się aktywować. Partycja OEM jest zamiennie nazywana partycją recovery Ty masz je obydwie i lepiej żadnej nie ruszać :) . Po lub na ekranie POST przed uruchomieniem windowsa powinieneś mieć informacjie jak uruchomić program recovery, najczęściej jest to któryś z klawiszy funkcyjnych. Mój laptop to Dell Inspirion 1764 system operacyjny to Windows 7 Home Premium 64 bity Edytowane 7 Września 2010 przez chrom100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrom100 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Co jeżeli będę chciał usuną może się coś stać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Nie, jednak warto sobie nagrać zawartość tej partycji na DVD lub jakoś inaczej ją zgrać, o ile producent nie dał dodatkowych płytek z tym samym. Zrobiłem tak na moim Acerze, dzięki czemu uzyskałem dodatkowe 10GB miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...