Skocz do zawartości
Beniox

HP G62-120sw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad kupnem tego laptopa:

Apollo Sp. z o.o. | HP G62-120sw i3-350M/4GB/500GB W7H 15,6" VY389EA

I oto moje pytania, jedno ogólne, drugie bardziej szczegółowe.

Czy warto? Tutaj prosiłbym o wypowiedzi osób posiadających ten model, aczkolwiek nie tylko :P

Czy odpalę na nim jakiekolwiek gry? Starsze i nowsze tytuły, cokolwiek, np. coś typu Bitwa o Śródziemie 2, czy FIFA 09-10?

Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad tym:

http://www.komputronik.pl/index.php/product/102518/Notebooki_i_netbooki/Notebooki/Samsung_R540_NP_R540_JS05PL_.html

Dzięki z góry i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierki pójdą, ale w tej cenie można bez problemu znaleźć lapki z HD5650 - wydajność dużo większa - Notebookcheck.pl: Mobilne karty graficzne - rozpiska osiągów

Notebooki GeForce GT 330M Mobility Radeon HD 5650 cena - Porównanie cen w sklepach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego laptopa od jakiegoś czasu. Na komputroniku dodałem opinie o nim także możesz poczytać. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz postaram się odpowiedzieć.

Z gier odpalałem Mafie 2, Starcrafta 2 i najnowsze Wormsy z tego roku.

Mafia2 raczej nie grywalna. Starcraft 2 ustawienia low/medium chodzi płynnie. Wormsy na max.

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zorientowałem się jeszcze trochę i jego "wnętrzności" bardzo mi się podobają, mam nawet cichą nadzieje, że jakiś z nowszych tytułów pójdzie na średnich, ale mam jeszcze pytanie odnośnie klawiatury. Czy jest ona dla ciebie znośna i czy dałeś radę się przyzwyczaić? Zdania co do niej są podzielone jak pewnie wiesz. Aha, i jeszcze jedno. Co oznacza to "10/100 Mbps Ethernet" w specyfikacji karty sieciowej? Nie bardzo się orientuję, więc proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do klawiatury da się przyzwyczaić. Jeżeli siedział bym tylko na nim to pewnie zupełnie by mi nie przeszkadzała. Inna sprawa jak nie używasz skrótów klawiszowych to nie będą przeszkadzały Ci te przyciski z lewej strony. Co do karty to oznacza, że pracuje z maksymalną prędkością 100Mbps czyli nie jest najszybsza z dostępnych bo można kupić laptopa z kartą 1000Mbps. Czy będzie ci to potrzebne ? Nie wiem. Zależy jaki masz internet i czy w przyszłości założysz szybszy niż 100Mbps bo wtedy nie wykorzystasz nic poza tą szybkością. Ja akurat używam laptopa bezprzewodowo i kabla jeszcze nie widział. Bardziej zwracałem uwagę czy obsługuje standard "n" karta bezprzewodowa a obsługuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi