Skocz do zawartości
Gość -=uri=-

Pytanko...co sie dziej w kompie mym...???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość -=uri=-

Wiec tak...podczas sluchania mp3 ogladania filmow (i tylko przy tym gry i programy z muzyka chodza normalnie znaczy dobrze) muzyka co jakis czas staje (robi jakby to napisac drrrrrrrrr i idzie dalej) trwa to okolo 0.1 sekundy do 0.5 sekundy max!Jak mowilem Divixy i Mp3 tylko tak robia.Sprzet jak ponizej.UDMA wlaczone jest,service pack 4.47,tasmy od hdd w miare nowe (choc to do rzeczy chyba nic niema),zworki rowniez dobrze umiejscowione,win xp z SP1 i w sumie zauwazylem ze to zaczelo mi sie to od jakis 2 tyg temu jak zmienilem GF4Ti 4200 na tego radka!JAk ktos w stanie jest pomoc bede wdzieczny!Z gory dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość -=uri=-

Sorki ale w opisie jest blad mam teraz jednego HDD 120GB Caviara JB i siedzi sobie w srodku w kompie nie w kieszeni!Nie macie pojecia jakto moze wku...wiać takie prykanie co 2-3minuty!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli zmiana zasilacza nie pomoze to moze byc konflikt programu do programowego chlodzenia proca z karta dziekowa. sprobuj wylaczyc program i zobaczyc. ew w biosie warto pogrzebac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość -=uri=-

Wiem, że ostatnio to lek na wszystko ale przy Twoim config'u warto zapytać - "jaki zasilacz", ewentualnie zmniejsz obciążenie ile się da.

Zasiłeczke mam standart :) CodeGena 300WattW sumie specjalnie "ozenilem" te dyski by mies jeden do tego 2 wiatraki in&out!Wiec mysle ze nie powinno byc problemow!Sciagam stery do Live'a jak nie pomoze bede Was dalej meczyl!Teraz dzieki za zainteresowanie tematem :!: :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość -=uri=-

Dodam tylko ze obciazenie jest zmniejszone na max i po zmianie karty z GF4Ti4200 na Radeona9500PRO system przeinstalowalem of coz!!!I co do obciazenia to co jest na dole w opisie plus dwa wiaterki in&out :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość -=uri=-

A i powiem na koniec :) ze nie mam programu pod xpeka ktory mierzy mi temp podzesplow a CMOSik resteowalem i w biosie grzebalem!!Kiedys mialem podobny problem ale poradzilem sobie jakos z nim!!!Teraz za kija nie moge skumac co to jest!!!Helpik jak ktos kupa o co biega!!!Pozdrowka!!! :) !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość -=uri=-

Moje drrr pojawia sie w winampie i podcza ogladania filmow DivX na roznych playerach!Konfliktow nie mam sprawdzalem!Odinsatlowywalem kodeki te co (codec7.3nt) mam ale dalej to samo w winampie pierdzi.Podczas grania nie ma problemow nic sie niechaczy ani nie przerywa!Stery do Liva zainstalowalem najnowsze!Jezus maria umieram juz od tego kompa!! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie dzialo z dziwekowka jak ostatnio skladalem kompa zobacz w jaki slot pci masz wsadzona dzwiekowke jezeli jest blisko grafiki albo sieciowki to zle wez na dolny slot mi to pomoglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i problem rozwiazalem!Nie pomogly zmiany slotow PCI Liva (choc i tak siedzial w ostanim), zdjecie boku z obudowy (choc i tak bylo chlodna w srodku), zmiany w BIOSie (czego ja juz tam nie zmienialem :) ).JAk <span style="color:red;">[ciach!]</span>ł.em live'a z kompa problem ustal.Teraz jade na AC97E.Jakosc moze i gorsza ale juz mi nie burczy :D !Moze sie radek obrazil na dzwiekowke :) .W kazdym badz razie live'a poszedl w odstawke i komp wrocil do zdrowia (choc karta chyba nie jest uszkodzona), pewnie cos od konfiguracji ale ja juz sie poddalem!Dzieki za pomoc i za zainteresowanie sie topikiem!Pozdrowionka :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche pozno ale wlasnie chcialem napisac ze Live powoduje konflikty z radkiem. Ja rozwiazalem to w ten sposob ze winde posadzilem bez live'a w kompie a dopiero potem jak juz wszystko bylo wtyklem se :D live'a i zainstalowalem stery i jest gicio. Drugi przypadek zacinania sie kompa mialem jak moj dysk zaczal szwanokowac. Objawy byly identyczne. Szukalem probowalem i nic. Dopiero jak dysk zmienilem wszysko ustalo. A Hdd nie mial zadnych Badow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...