Skocz do zawartości
qasq

Potrzebuje potwiedzenia przed zakupem

Rekomendowane odpowiedzi

E8200

P5K-SE

2GB OCZ

Pentragram WiFI (PCI)

SB Live! 24 (PCI)

WD 320GB

+

Gainward 460 768MB

Gainward GeForce GTX 460 768MB DDR5 /192bit/ 2xDVI/HDMI [426018336-1145] - 565zł : Esc.pl

Tacens Radix IV 450W

Tacens RADIX IV 450W - 149zł : Esc.pl

Dołączona grafika

Pytanie, czy zasiłka to uciągnie ?

Do wydania max 850zł

Działa to na 1680x1050.

Wcześniej miałem Gtx260 i Fortrona 450W (nie chodziło), po wymianie na OCZ600W działało, ale wydajność była niewystarczająca i wymieniam. Poprzednie elementy już sprzedałem.

Pozdrawiam!

Edytowane przez qasq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta Graficzna : Gainward GeForce GTX460 768MB DDR5 - 539 zł

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 236 zł

Razem : 775 zł (techplanet.pl)

Dopłaciłbym jednak do Zotaca (589 zł). Zasilacz wystarczyłby Fortron 460W, ten 450W to pewnie APN był, który jest słabszy od GHN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raidx nawet nie ma 1 kabla do zasilania karty graficznej. Musiałbyś użyć 2 przejściówek i nie miałbyś żadnego wolnego molexa. W tej cenie Corsair jest lepszym wyborem.

Lepiej dołóż kilka zł do Ggabyte, MSI, Zotac.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raidx nawet nie ma 1 kabla do zasilania karty graficznej. Musiałbyś użyć 2 przejściówek i nie miałbyś żadnego wolnego molexa.

Teraz to już całkiem zgłupiałem. Na głównej stronie macie zestaw za 1800zł

Zestawy komputerowe na Wrzesień 2010 | PurePC.pl

Widzę tam wyraźnie ATI 4870 (2x PCie zasiłka), ten wspomniany zasilacz, oraz co ciekawe napędy i dysk. Moje są wyposażone w zasilacznie Sata, więc nie będę miał problemu, pytam tylko czy to "wyda" z prądem. Bo jak rozumiem GTx460 wymaga 1PCie(zasil) ? Oka już sprawdziłem.

Edytowane przez qasq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wezmę jednak tego Gainwarda, oraz tego modxtreme, ale z esc.pl bo mam na miejscu. Mam nadzieje ze z zasilaczem nie bedzie niespodziadnek w postaci "nie dziala" bo przy odbiorze osobistym nie mam mozliwosci zwrotu! Łącznie wychodzi 815zł.

Potwierdzacie słuszność ?

Dodatkowo, muszę wymienić napęd dvd-r w laptopie asus F5R. I tu pytanie, czy to jest wsio jaki napęd kupię, i każdy da się 'zamontować' podobnie jak w PC, czy też musze się sugerować specyfikacją producenta i bulić ciężkie pieniądze ze model asusowy ?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi