Adikss Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Witam, problem jak w temacie. Zacznę może tak łącze na lini telefonicznej i dwa routery: - pierwszy to Linksys WAG120N (na nim jest skonfigurowane łącze ADSL i udostępnia je dalej) do którego kablami mam podpięte dwa komputery stacjonarne i na nich jest internet. - drugi router to TP-Link TL-WR543G do niego kablem podpięty jest stacjonarny odtwarzać BD, dekoder "N" i komputer. Router ten łączy się z linksysem przez wifi. I teraz tak odtwarzacz BD i N mają normalnie internet a na kompie od 3 dni często niema internetu, czasem nawet system twierdzi że jest dostęp do sieci a gg czy przeglądarka internetowa twierdzą coś innego. Na tym kompie jest win7 64 bit. Skanowanie kompa Kasperskim nic nie wykazało, przywracałem system do wcześniejszego stanu i też nic. Edytowane 24 Września 2010 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Odinstaluj Kasperskiego. Jak nie pomoże, to szukaj przyczyny w robactwie lub kablu sieciowym idącym do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 A ustawienia IP masz dobre wszedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart2111 Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Sprawdź PC programikiem combofix, a pingniesz obojętnie jaką stronę?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Combofix Nie Jest Programem Do Robienia Logów! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Kabel próbowałem inny, kaspra próbowałem wyłączyć, mam go od pół roku ponad i nic się nie działo, IP wszędzie automat tylko zakresy różne mają, ale z którego kompa mam ping wstawić?? tego bez internetu? bo na routerze linksys jest ping ok bo brat nawala w CSa to by coś gadał o pingu to log z hijackthis zrobić?? Edytowane 24 Września 2010 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Tak, można zacząć od HijackThis. Jak będzie coś, to można zagłębić się przy pomocy OTL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) nie wiem czy to zadziała ale tak miewam jak czasem skorzystam z torrentów na viście w ustawieniach sieciowych połączenia wyłącz protokół IPv6 - na torrenciki i grzebanie w necie mnie pomogło - router tplink 1043(choć to raczej nie wina routera) Edytowane 24 Września 2010 przez pkomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Kabel próbowałem inny, kaspra próbowałem wyłączyć, mam go od pół roku ponad i nic się nie działo, IP wszędzie automat tylko zakresy różne mają, ale z którego kompa mam ping wstawić?? tego bez internetu? bo na routerze linksys jest ping ok bo brat nawala w CSa to by coś gadał o pingu to log z hijackthis zrobić?? A TP-Link na wlaczone DHCP Relay, czy sam przydziela adresy niezaleznie od Linksysa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 (edytowane) A TP-Link na wlaczone DHCP Relay, czy sam przydziela adresy niezaleznie od Linksysa? Adresy przydziela niezależnie (TP-Link ma tylko opcje włącz i wyłącz DHCP), do tej pory to działało po prostu jeden router przydziela 192.168.1.XXX a drugi 192.168.2.XXX. Dołączam raport z hijackthis hijackthis.pdf Jednak wina prawdopodobnie jest po stronie routera TP-Link, bo jak podpiąłem komputer po kablu do linksysa to internet działa, zostawię go tak na chwile i zobaczę co będzie dalej. Jakieś ewentualne pomysły co zmienić w ustawieniach?? Edytowane 25 Września 2010 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...