Skocz do zawartości
wiktus

problem z połączeniem WiFi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, instalując dziś u sąsiada sieć napotkałem problem.

Po skonfigurowaniu nowego routera od Netii oraz odbiornika WLAN na komputerze z windowsem XP komputer łączy się z siecią (z zabezpieczeniem WPA) pinguje router oraz 'siła sygnału - znakomita' jednak na komputerze nie działa żadna przeglądarka internetowa oraz outlook express.

Dodam, że o dziwo Skype czy tego typu programy łączą się z internetem i działają bez problemu.

od razu pomyślałem o zaporze jednak nawet (nie tylko po dodaniu wyjątków) ale też po wyłączieniu wszystkich zapór, adaware itp przeglądarki dalej nie działają. Pingi poza sieć lokalną również bezskutkowe.

Jeżeli ktoś wie czym może być to spowodowane prosiłbym o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam jeszcze, że na laptopie podłączanym również przez wifi (windows 7 bez zapory ani antywirusa) wszystko działa ok.

proxy nie ustawiane, internet nie działa w żadnej przeglądarce (IE, mozilla, chrome)

sąsiad nic nie ustawiał, przyszedłem podłączyłem nowy router i nowy odbiornik wifi.

wcześniej wszystko działało pod neostradą tyle że podłączone do innego routera i innego odbiornika.

Edytowane przez wiktus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ustawienia sieci WiFi są identyczne na laptopie i na kompie, to winny jest antywirus. Niech zgadnę - ma w nazwie "Internet Security"? ;]

od razu pomyślałem o zaporze jednak nawet (nie tylko po dodaniu wyjątków) ale też po wyłączieniu wszystkich zapór, adaware itp przeglądarki dalej nie działają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi