wiktus Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Witam, instalując dziś u sąsiada sieć napotkałem problem. Po skonfigurowaniu nowego routera od Netii oraz odbiornika WLAN na komputerze z windowsem XP komputer łączy się z siecią (z zabezpieczeniem WPA) pinguje router oraz 'siła sygnału - znakomita' jednak na komputerze nie działa żadna przeglądarka internetowa oraz outlook express. Dodam, że o dziwo Skype czy tego typu programy łączą się z internetem i działają bez problemu. od razu pomyślałem o zaporze jednak nawet (nie tylko po dodaniu wyjątków) ale też po wyłączieniu wszystkich zapór, adaware itp przeglądarki dalej nie działają. Pingi poza sieć lokalną również bezskutkowe. Jeżeli ktoś wie czym może być to spowodowane prosiłbym o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Poblokowane porty może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) Nie masz może proxy ustawione ? I spróbuj w połączeniu sieciowym ustawić DNS na openDNS... ewentualnie spytaj sąsiada czy jakiś DNS nie ustawiał... Edytowane 27 Września 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktus Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) dodam jeszcze, że na laptopie podłączanym również przez wifi (windows 7 bez zapory ani antywirusa) wszystko działa ok. proxy nie ustawiane, internet nie działa w żadnej przeglądarce (IE, mozilla, chrome) sąsiad nic nie ustawiał, przyszedłem podłączyłem nowy router i nowy odbiornik wifi. wcześniej wszystko działało pod neostradą tyle że podłączone do innego routera i innego odbiornika. Edytowane 27 Września 2010 przez wiktus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Moim zdaniem coś z DNSami, masz ustawione na automat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Jeśli ustawienia sieci WiFi są identyczne na laptopie i na kompie, to winny jest antywirus. Niech zgadnę - ma w nazwie "Internet Security"? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktus Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Jeśli ustawienia sieci WiFi są identyczne na laptopie i na kompie, to winny jest antywirus. Niech zgadnę - ma w nazwie "Internet Security"? ;] od razu pomyślałem o zaporze jednak nawet (nie tylko po dodaniu wyjątków) ale też po wyłączieniu wszystkich zapór, adaware itp przeglądarki dalej nie działają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Wiem, że próbowałeś wyłączyć - IMHO to nic nie dało. Polecam Panel Sterowania->Dodaj/Usuń programy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...