Skocz do zawartości
dreadful_baby

geforce & radeon (& Vice City)

Rekomendowane odpowiedzi

wiec mialem gf2 mx200 32mb i z myla o tej grze i innych grach zaqpilem radka 9100 od sapphire i na tym radku w 3dmarq mam 4500 pkt wiecej ale gta nieraz mi sie tnie po hamsku czego nie ma na tym geforce pytanko czemu :?: mo zmianie na radka nie robilem formata jak myslicie pomoze :?: jakie catalsyty sa lepsze 3.2 czy 3.4 :?: moze musze jakies opcje powylaczac :?:

z gorki dzieki za odp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zauważyłem że GTA chodzi lepiej na NV :evil:  castale 3.4 no i koniecznie format!!!!!!

hmn, mam pytanko: czemu format przy zmianie grafiki :?:

przeciez mozna najpierw odinstalowac stery od gf, potem wyjac gf i wsadzic radka po czym zainstalowac catalysty i po klopocie, ja tak zrobilem i nie mam zadnych problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racje to już nie stare detonatory których nie było jak usunąć. A pozatym istnieją programy jak Nvdestroyer który usuwa wszystko wpisy w rejestrach i pozaostałości po GF. A co do formata to wystarczy jak by ktoś koniecznie chciał wywalić winde pod dosem i zainstalować od nowa. I to wszystko nie ma konieczności formata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racje to już nie stare detonatory których nie było jak usunąć. A pozatym istnieją programy jak Nvdestroyer który usuwa wszystko wpisy w rejestrach i pozaostałości po GF. A co do formata to wystarczy jak by ktoś koniecznie chciał wywalić winde pod dosem i zainstalować od nowa. I to wszystko nie ma konieczności formata.

tylko ze zgaranie obrazu z bez sterownikow (ja mam plyte cd z nagranymi 5 obrazami jeden bez niczego sam windows ostatni ze wszystkim) zainstalowanie zajmuje mi 5 min

wszystkim polecam NortonGhost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio znalazłem też program, który wywala nie tylko śmieci po GF ale także po ATI (osobno drivery, osobno wdm). Zasysaj go: http://www.driverheaven.net/cleaner/DCSetup_15.zip.

U mnie rozwiązało to problem z pozostawianym <span style="color:red;">[ciach!]</span>em przez Catalisty 3.2.

A tak w ogóle to sporo fajnych programów do ATI (i nie tylko) zebranych w jednym miejscu znadziecie tu: http://www.radeon2.ru/downloads/utils.html. Zresztą cała stronka jest git tylko trzeba trochę znać jezyk Dostojewskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam kartę syfe aż szlag i w 1024*768*,2 bit i draw distance na maxa nic nie tnie nieschodzi poniżej 18 nawet jak leje deszcz w nocy i jest mgła więc spoko

ale mówię o gta vice city

bo gta 3 to było jaskieś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e bo nawet w najniższych rozdzielczościach 480*640*16 i min draw distance jakoś dziwnie cieło a nie miałem cały czas 30 klatek pewnie silnik z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie pykam w 1600x1200 aax16 niestety anizo wylaczone

w grze wszystko na max (wole wyzsza rozdzielczosc niz anizo)

jedyne kiedy spadmi mi ponizej 30 klatek to jak jest jakas ostra akcja z kilkoma samochodami w deszczu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sterach a ustawiasz jak ci pasi tz na tyle na ile jeszcze ci bedzie gra plynie chodzila a chodzi tu o wygladzenie krawdzi .....

ps. aby patrzec jak kareas si epojawi i ci wytlumaczy czemu si ena ati tnie behebeh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad1. Musisz ściagnąc jeszcze ControlPanel aby mieć możliwość ustawiania Anizo, FSAA i innych zaawansowanych ustawień ATi.

Ad2. 3DMarkiem to się nie przejmuj, lepiej przetestuj czy ci w grach lepiej chodzi, wprawdzie nie mam 9100, ale gram 1152x864x32bit FSAA x4, Anizo x8 i śmiga aż miło :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt słabo chodzi - 1024x768 32 bit, fsAA x 6, anizo x 16 :twisted:

Radeon 9500 Pro 128 - stery Omega 3.4

W 1600x1200 w tych ustawieniach jeszcze playable - przechodziłem tak pare misji - ale na granicy 30 fps (na oko).Pewnie juz procek blokuje - At TB 1,4

Wreszcie ktos sie wział za optymizacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt słabo chodzi - 1024x768  32 bit, fsAA x 6, anizo x 16  :twisted: 

W 1600x1200 w tych ustawieniach jeszcze playable - przechodziłem tak pare misji - ale na granicy 30 fps (na oko).Pewnie juz procek blokuje - At TB 1,4

a mi sie wydawalo ze FSAA 6x moze byc tylko przy 800x600 ; chyba z e w R9500pro jest inaczej ;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt słabo chodzi - 1024x768  32 bit, fsAA x 6, anizo x 16  :twisted: 

a mi sie wydawalo ze FSAA 6x moze byc tylko przy 800x600 ; chyba z e w R9500pro jest inaczej ;

Tak było w R200, w R300 już nie ma takich ograniczeń, możesz jechać Anizo 16x FSAA x6 1600 x 1200 np. w UT2003 :-), tylko ciekawa jaka karta to wydoli :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...