dreadful_baby Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 wiec mialem gf2 mx200 32mb i z myla o tej grze i innych grach zaqpilem radka 9100 od sapphire i na tym radku w 3dmarq mam 4500 pkt wiecej ale gta nieraz mi sie tnie po hamsku czego nie ma na tym geforce pytanko czemu :?: mo zmianie na radka nie robilem formata jak myslicie pomoze :?: jakie catalsyty sa lepsze 3.2 czy 3.4 :?: moze musze jakies opcje powylaczac :?: z gorki dzieki za odp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Też zauważyłem że GTA chodzi lepiej na NV :evil: castale 3.4 no i koniecznie format!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Też zauważyłem że GTA chodzi lepiej na NV :evil: castale 3.4 no i koniecznie format!!!!!! hmn, mam pytanko: czemu format przy zmianie grafiki :?: przeciez mozna najpierw odinstalowac stery od gf, potem wyjac gf i wsadzic radka po czym zainstalowac catalysty i po klopocie, ja tak zrobilem i nie mam zadnych problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Mnie chodzi bardzo dobrze Vice City - 0 przycięć 1024x768x32 Aniso 8x. Zainstaluj może sterowniki Omega. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Racje to już nie stare detonatory których nie było jak usunąć. A pozatym istnieją programy jak Nvdestroyer który usuwa wszystko wpisy w rejestrach i pozaostałości po GF. A co do formata to wystarczy jak by ktoś koniecznie chciał wywalić winde pod dosem i zainstalować od nowa. I to wszystko nie ma konieczności formata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Racje to już nie stare detonatory których nie było jak usunąć. A pozatym istnieją programy jak Nvdestroyer który usuwa wszystko wpisy w rejestrach i pozaostałości po GF. A co do formata to wystarczy jak by ktoś koniecznie chciał wywalić winde pod dosem i zainstalować od nowa. I to wszystko nie ma konieczności formata. tylko ze zgaranie obrazu z bez sterownikow (ja mam plyte cd z nagranymi 5 obrazami jeden bez niczego sam windows ostatni ze wszystkim) zainstalowanie zajmuje mi 5 min wszystkim polecam NortonGhost Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Racje to już nie stare detonatory których nie było jak usunąć. A pozatym istnieją programy jak Nvdestroyer który usuwa wszystko wpisy w rejestrach i pozaostałości po GF. A co do formata to wystarczy jak by ktoś koniecznie chciał wywalić winde pod dosem i zainstalować od nowa. I to wszystko nie ma konieczności formata. Ostatnio znalazłem też program, który wywala nie tylko śmieci po GF ale także po ATI (osobno drivery, osobno wdm). Zasysaj go: http://www.driverheaven.net/cleaner/DCSetup_15.zip. U mnie rozwiązało to problem z pozostawianym <span style="color:red;">[ciach!]</span>em przez Catalisty 3.2. A tak w ogóle to sporo fajnych programów do ATI (i nie tylko) zebranych w jednym miejscu znadziecie tu: http://www.radeon2.ru/downloads/utils.html. Zresztą cała stronka jest git tylko trzeba trochę znać jezyk Dostojewskiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 EEEE tam ja gram 800X600 aktualnie mam 256 ramu :( ale gta nie ma prawa sie ciac :) chodzi bardzo plynnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ma radka 9100 od Herca.. wszystkie ustawienia karty na maxa 800x600 i nie tnie wcale.. chodzi aż miło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadful_baby Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 qrde na sterach omegi jeszcze gorzej... obraz mialem podzielony na pol na gornej czesci byl dól na dolnej gora.... :( ehh... pojade z fomatem i oblookam poozniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ja mam kartę syfe aż szlag i w 1024*768*,2 bit i draw distance na maxa nic nie tnie nieschodzi poniżej 18 nawet jak leje deszcz w nocy i jest mgła więc spoko ale mówię o gta vice city bo gta 3 to było jaskieś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e bo nawet w najniższych rozdzielczościach 480*640*16 i min draw distance jakoś dziwnie cieło a nie miałem cały czas 30 klatek pewnie silnik z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ee tam ja se gram w 1024x748 anizo 4 i aa 4 i wsio chodzi spox bez zadnych przyciec. a oko mam wrazliwe na to bo bardzo duzo gram w q3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ja sobie pykam w 1600x1200 aax16 niestety anizo wylaczone w grze wszystko na max (wole wyzsza rozdzielczosc niz anizo) jedyne kiedy spadmi mi ponizej 30 klatek to jak jest jakas ostra akcja z kilkoma samochodami w deszczu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadful_baby Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ehym a gdzie sie sprawdza klatki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 "wprawnym okiem" ;) ,ew fraps. J zdecydowalem sie na 800x600 ale zato z aniso i 4x AA.Gierka wyglada miodzio ,chociaz z wylaczonym frame limiterem zachowuje sie dosc dziwnie, jesli masz wylaczony to wlacz :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadful_baby Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 no dopra ja ma karte od czwartku wiec sie zaniebardzo znam... co to te anisio i AA (chyba nie klub anonimowych alkoholikow :wink: ) gdzie to ie ustawia i jak najlepiej to ustawic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 w sterach a ustawiasz jak ci pasi tz na tyle na ile jeszcze ci bedzie gra plynie chodzila a chodzi tu o wygladzenie krawdzi ..... ps. aby patrzec jak kareas si epojawi i ci wytlumaczy czemu si ena ati tnie behebeh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadful_baby Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 1. a te anisio i AA to tylko na serach omegi mozna przestwiac :?: bo teraz nie mam zadnych zakladek dodatkowych... 2. qrde... pojechalem z formatem i po formacie zapuszczam 3dmarka i jet 300pkt mniej 8O czemu :?: stery te same... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Ad1. Musisz ściagnąc jeszcze ControlPanel aby mieć możliwość ustawiania Anizo, FSAA i innych zaawansowanych ustawień ATi. Ad2. 3DMarkiem to się nie przejmuj, lepiej przetestuj czy ci w grach lepiej chodzi, wprawdzie nie mam 9100, ale gram 1152x864x32bit FSAA x4, Anizo x8 i śmiga aż miło :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 No fakt słabo chodzi - 1024x768 32 bit, fsAA x 6, anizo x 16 :twisted: Radeon 9500 Pro 128 - stery Omega 3.4 W 1600x1200 w tych ustawieniach jeszcze playable - przechodziłem tak pare misji - ale na granicy 30 fps (na oko).Pewnie juz procek blokuje - At TB 1,4 Wreszcie ktos sie wział za optymizacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firefl00d Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 A ja wam proponuje defragmentację. U mnie pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 No fakt słabo chodzi - 1024x768 32 bit, fsAA x 6, anizo x 16 :twisted: Radeon 9500 Pro 128 - stery Omega 3.4 W 1600x1200 w tych ustawieniach jeszcze playable - przechodziłem tak pare misji - ale na granicy 30 fps (na oko).Pewnie juz procek blokuje - At TB 1,4 Wreszcie ktos sie wział za optymizacje a mi sie wydawalo ze FSAA 6x moze byc tylko przy 800x600 ; chyba z e w R9500pro jest inaczej ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Na Radku 9500 jest 1600x1200 - przynajmniej tak w zakładce we własciwosciach karty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadful_baby Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 te aniso... to sie ustwia z zakladce OpenGL i Direct3D... a gdzie sie utwia te AA czy tam FSAA :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagger Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 te aniso... to sie ustwia z zakladce OpenGL i Direct3D... a gdzie sie utwia te AA czy tam FSAA Ustawia sie w tym samym miejscu - w ATI sa 2 suwaki - jeden do fsAA drugi do anizo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 No fakt słabo chodzi - 1024x768 32 bit, fsAA x 6, anizo x 16 :twisted: Radeon 9500 Pro 128 - stery Omega 3.4 W 1600x1200 w tych ustawieniach jeszcze playable - przechodziłem tak pare misji - ale na granicy 30 fps (na oko).Pewnie juz procek blokuje - At TB 1,4 Wreszcie ktos sie wział za optymizacje a mi sie wydawalo ze FSAA 6x moze byc tylko przy 800x600 ; chyba z e w R9500pro jest inaczej ; Tak było w R200, w R300 już nie ma takich ograniczeń, możesz jechać Anizo 16x FSAA x6 1600 x 1200 np. w UT2003 :-), tylko ciekawa jaka karta to wydoli :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Mysle ze Radek 9800pro z 256mb by dal rade ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Mi chodzi w pełni płynnie na 1024x768x32 x2 AA x16 Anizo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 "]Mysle ze Radek 9800pro z 256mb by dal rade ;) Tak tylko mnie na taką kartę nie stać ... ale to już inna bajka ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadful_baby Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 qrde... juz wymiekam... utawiale ta AA i anisio i [gluteus maximus] dalej mam lagi... a najglupsze jet to ze one pojawiaja sie po okolo 20-30 sekundach... jak wyjezdzam z bazy jes ok po 20-30 sekundach lagi... jak myslicie stery Omegi co pomogą :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...