sector Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Chce kupic drukarke do domu, glownie do drukowania tekstu. Cena ma byc w miare niska, nie potrzebuje zadnego demona, czy wielofunkcyjnego urzadzenia. Drukarka ma byc poprostu dobra i tania w eksploatacji. Pytanie tylko czy ma byc to atramentowa czy moze juz laserowa? Szczerze przyznam, ze nie mam zielonego pojecia o drukarkach. Dlatego z prosze o pomoc w wyborze jakiegos modelu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zależy ile tego tekstu chcesz drukować ;) Wiesz tu jest jeszcze kwestia tego, że jak laserowa to czy kolor czy b/cz, jak atramentowa to czy chcesz używać zamienników, czy oryginałów. Musisz się zorientować jakie są promocje. Na przykład teraz wiem, że HP ma jakieś 50% zniżki na tusze, ale nie znam szczegółów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Jak ma być do tekstu tylko "czarno-białego" to wolałbym laser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Ja mam Kyocera FS720 laserówka,czarnobiała.Od jakichś 4 lat mamy tą drukarkę.Nie drukuje za dużo,raz na tydzień jakiś dokument czy ściąge do szkoły (chociaż drukowałem ostatnio 100 stron poradnika:) )Do tej pory nie wymieniałem jeszcze tego czegoś co służy za atrament w laserówkach.Polecam bo drukarka jest porządna,zreszta wszędzie gdzie się ruszę to w biurach takie mają więc coś musi być na rzeczy. Edytowane 20 Października 2010 przez Serekzolty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 A jakie sa ceny wymiany 'tego czegos' co sluzy za atrament? :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 A jakie sa ceny wymiany 'tego czegos' co sluzy za atrament? :-)) No jak taka budżetowa laserówka jest po 250 PLN to toner bywa po 250 PLN [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Na allegro jest za 150zł a zamiennik za 70zł http://allegro.pl/listing.php/search?utm_source=opera&utm_medium=link&utm_campaign=opera&string=kyocera+fs720 Edytowane 20 Października 2010 przez Serekzolty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Na allegro jest za 150zł a zamiennik za 70zł Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Wygląda na to że tam są same zamienniki (łącznie z tymi za 150 zł). Osobiście nie przepadam za zamiennikami. Miałem nieprzyjemność z "sypiącymi" się produktami (zebropodobne) itp. Swoją drogą ja się tak zastanawiam nad zakupem kolorowej (w tej cenie kupi) ... kolorowy element czasem bardzo uatrakcyjnia dokument, poza tym wolałbym laser bo drukarka może stać w skrajnym przypadku np. rok nieużywana (nie wiem czy by mi atramentowa "nie zaschła" przy takim specyficznym użytkowaniu). Dla siebie myślałem nad zakupem HP Color LaserJet CP1215 (bo: przydałby mi się kolor i laser nie zaschnie jak postoi miesiącami) ps. oryginalne materiały ekploatacyjne zawsze były drogie ... jednak mniej/bez problemowe Edytowane 21 Października 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Ta HP, którą podałeś Kyle, wygląda bardzo sympatycznie. Z tego co widziałem na allegro, kolor czarny kosztuje w granicach 250zł więc nie tak źle. Myślę, że skusze się na nią! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) Ta HP, którą podałeś Kyle, wygląda bardzo sympatycznie. Z tego co widziałem na allegro, kolor czarny kosztuje w granicach 250zł więc nie tak źle. Myślę, że skusze się na nią! Jeszcze tak czytam i czytam ... jeśli będziesz drukował proste dokumenty to 16 MB pamięci nie powinno Cię "załatwić" ... natomiast do bardziej złożonych zabaw trzeba by coś typu CP1515 z 96MB za ~800PLN - CP1525 ~900PLN ps. modele 15xx mają ImageRet3600 = mniejszy raster przy kolorowych zdjęciach w porównaniu do ImageRet2400 http://h71028.www7.hp.com/eNewsletter/downloads/061019_TAW_eNL_Nov06_EMEA_SMB_POC_ID_9011_HPImageREt3600_ProfessionalQuality.pdf ps. widzę że nie tylko Ja mam takie podejście do druku (nieregularne) Drukarka kolorowa: laser/atrament? Ja miałem atrament, ale jego wieczne zasychanie i wysokie koszty eksploatacji (w przeliczeniu na stronę) tak mnie ostatecznie wkurzyły że kupiłem sobie kolorowy laser. Dla mnie atrament ma kilka wad - wysokie a nawet bardzo wysokie koszty eksploatacji w przeliczeniu na stronę - zasychanie atramentu przy nieregularnych wydrukach (czasami drukuję 300 stron w dzień, czasem nic przez dwa tygodnie) Przy czym u mnie te tygodnie to będą miesiące. Edytowane 21 Października 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Raczej chodzi o zwykly tekst, czasami jedynie cos kolorowego, wiec te 16mb powinno w zupelnosci starczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) Jeśli wierzyć tym skanom, to HP 1215 oferuje najwyższą jakość wydruku zdjęć, wśród drukarek laserowych ze swojego zakresu cenowego (i nie tylko). Ciekawe o ile lepsza jest 1515. http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=2&ma1=23&mo1=295&p1=6760&ma2=36&mo2=181&p2=4391&ph=3 Jeszcze takie info: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1739882.html#8387704 .. czyli jak będzie nakładać krzywo kolory to dzwonić do HP po nową. Edytowane 24 Października 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...