Skocz do zawartości
Jarek_135

2,5" USB 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Małe, szybkie, pojemne.

Wyczytałem, że USB 2.0 jest wąskim gardłem nawet dla 2,5" dysków 5400rpm.

500GB to mi aż nadto. Dysk ma służyć do przenoszenia, magazyn mam w PC.

Znalazłem na usb 3.0:

1. A-data Nh01 500GB

2. Transcend StoreJet 25D3 500GB

Czy ktoś się orientuje, jakich producentów HDD tak naprawdę kryją się pod tymi firmami?

Dyski pewnie będą w blistrze, nie pomacam, który mocniejszy, lepszy. Firmy Transcend nie znam, robią solidne produkty? SSD chyba też sprzedają...

Jakieś inne propozycje, albo porady mile widziane.

Pozdrawiam

Edytowane przez Jarek_135

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawilem sie ta adata...

Nie podoba mi sie ze nie zrobili jej tak jak jedenj serii na usb 2.0 gdzie dysk byl schowany w zgrabnej aluminiowej obudowie.

Tu mamy zwykly plastik

Co do dyskow w srodku... szukalem ktoregos razu, ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://pclab.pl/art42676.html "W środku obudowy znajduje się 2,5-calowy dysk twardy firmy Toshiba o oznaczeniu MK5065GSX"

Transcend StoreJet 25D3 (500 GB) :: PCLab.pl "W Transcendzie jest montowany dobrze nam znany dysk twardy firmy Samsung z serii Spinpoint M7, o pojemności 500 GB. Jest to model HM500JI,"

Edytowane przez ZlyUser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SEAGATE FreeAgent GoFlex 2.5" ma zmienne wtyki (USB 2.0 i 3.0, FireWire, eSata). Jedyna wada, to trzeba dołożyć do końcówki. Miałem w ręku i wykonanie jest dobre. Nie wiem jak z pracą, bo nie miałem okazji poużywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi