lukasz15c Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Witam posiadam liveboxa neostrada ktory jest podłaczony bezpośredni do kompa ale dokupiołem adapter wi-fi i chciał bym laczyć sie przez niego ale nie moge się połaczyć z netem jak rozwiazać ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zajrzyj do instrukcji obsługi... Dam ci małą podpowiedź trzeba wcisnąć przycisk REG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz15c Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Nie no taki tempy to ja jeszcze nie jestem próbowałem już na pare sposobów a instrukcji nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Jesteś bardziej tempy niż Ci się zdaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz15c Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Nie pisałem żeby sobie ubliżac tylko zeby otrzymac pomoc próbowalem juz kilku sposobów ale i tak nie działa a w instrukcji są zawarte takie inf.które i tak nie pomagaja rozwiazac tego problemu dlatego pisze może problem jest gdzieś głębiej dzieki widze że od was nie otrzymam pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Nie wiem o jakim adapterze WiFi mówisz, ale zgaduję że kupiłeś kartę WiFi (adapter=USB?) do kompa i chciałbyś przez nią się łączyć. Na początek to musisz w Livebox włączyć WiFi oraz zezwolić na łączenie się z karty o danym numerze MAC (numer możesz sprawdzić w systemie przez polecenie "ipconfig /all" lub numer powinien być napisany na adapterze lub jego opakowaniu. Do tego upewnij się, że włączony jest tryb DHCP i że wysyłane są także numery DNS (194.204.159.1, 194.204.152.34). Podłącz kartę do kompa i upewnij się, że jest poprawnie wykrywana. Następnie spróbuj połączyć się z Lboxem. Jeśli masz dobrze wszystko ustawione, to powinno się połączyć. Jeśli nie, to upewnij się że pobiera adresy DNS - ewentualnie wpisz je ręcznie w ustawieniach protokołu TPC/IP dla tej karty. Generalnie poczytaj instrukcję Liveboxa oraz pomoc systemu Windows na temat łączenia się przez WiFi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 A ja powiem Ci, że może nie pisałeś aby sobie ubliżać ale pisałeś tak aby sobie ubliżać. Stwierdzeniem o braku instrukcji właśnie ubliżałeś sobie skoro jej znalezienie zajmuje mniej niż 30 sekund. Nie podałeś jakiego systemu używasz, czy instalowałeś sterowniki, czy karta jest odpowiednio wykrywana w menadżerze urządzeń oraz w połączeniach sieciowych. Stwierdzenie Nie no taki tempy to ja jeszcze nie jestem raczej nie wyrażało Twojej chęci współpracy a agresywne nastawienie z Twojej strony. Zgodzę się z Tobą, tempy nie jesteś ale czy nie jesteś tępy, to już sam sobie odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...