Skocz do zawartości
lukasz15c

Problem z netem

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pisałem żeby sobie ubliżac tylko zeby otrzymac pomoc próbowalem juz kilku sposobów ale i tak nie działa a w instrukcji są zawarte takie inf.które i tak nie pomagaja rozwiazac tego problemu dlatego pisze może problem jest gdzieś głębiej dzieki widze że od was nie otrzymam pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o jakim adapterze WiFi mówisz, ale zgaduję że kupiłeś kartę WiFi (adapter=USB?) do kompa i chciałbyś przez nią się łączyć.

Na początek to musisz w Livebox włączyć WiFi oraz zezwolić na łączenie się z karty o danym numerze MAC (numer możesz sprawdzić w systemie przez polecenie "ipconfig /all" lub numer powinien być napisany na adapterze lub jego opakowaniu. Do tego upewnij się, że włączony jest tryb DHCP i że wysyłane są także numery DNS (194.204.159.1, 194.204.152.34).

Podłącz kartę do kompa i upewnij się, że jest poprawnie wykrywana. Następnie spróbuj połączyć się z Lboxem. Jeśli masz dobrze wszystko ustawione, to powinno się połączyć. Jeśli nie, to upewnij się że pobiera adresy DNS - ewentualnie wpisz je ręcznie w ustawieniach protokołu TPC/IP dla tej karty.

Generalnie poczytaj instrukcję Liveboxa oraz pomoc systemu Windows na temat łączenia się przez WiFi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem Ci, że może nie pisałeś aby sobie ubliżać ale pisałeś tak aby sobie ubliżać. Stwierdzeniem o braku instrukcji właśnie ubliżałeś sobie skoro jej znalezienie zajmuje mniej niż 30 sekund.

Nie podałeś jakiego systemu używasz, czy instalowałeś sterowniki, czy karta jest odpowiednio wykrywana w menadżerze urządzeń oraz w połączeniach sieciowych.

Stwierdzenie

Nie no taki tempy to ja jeszcze nie jestem

raczej nie wyrażało Twojej chęci współpracy a agresywne nastawienie z Twojej strony.

Zgodzę się z Tobą, tempy nie jesteś ale czy nie jesteś tępy, to już sam sobie odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi