Skocz do zawartości
Lessay

Anty wirus

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystałem z nod32, KIS 2010, mc affee total secuirity i zaden z nich mnie nie zadowolil... czy moglby mi ktos powiedziec jaki jest aktualnie najlepszy anty wirus [kombajn wliczajacy anty spywere firewall itp], czy sa jakies aktualne rankingi/testy dotyczace antywirusow? cena nie gra roli ;]

jezeli to zly dzial to bardzo prosze o przesuniecie i przepraszam za klopot

Edytowane przez Lessay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ok 3 miesiecy uzywam Kaspersky Internet Security 2010 (9.0.0.736) i wg mnie jest najlepszy. Testowalem wczesniej chyba wszystkie darmowe AV jakie znalazlem na sieci az trafilem na trial KISa w jakiejs gazecie. Po uplywie tygodnia zakupilem licencje od razu na wszystkie moje maszyny (roczna licencja elektroniczna KIS 2011 na 3 stanowiska to koszt 170pln u autoryzowanego dystrybutora). Co mnie najbardziej cieszy to fakt ze pomimo uruchomionych wszystkich opcji skanowania/blokowania to w systemie uruchomione sa DWA procesy KIS lacznie "zzerajace" ~14MB. W trakcie skanu calego komputera wartosc ta wzrasta do ~110MB. Dla mnie rewelacja.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgodnie z testami jednak zostane przy Mcafee total protection

dlaczego zaden z tych w 1 poscie mi nie odpowiadal ?

nod-podobno przepuszcza bardzo duzo wirusow, mialem na 2 kompie odpowiednio skonfigurowanego i nawet nie wykryl wirusa na pedrivie przez ktorego musialem robic format

kis- za bardzo mulil kompa

mcafee- w testach ktore kiedys ogladalem wypadl najslabiej ;d

wielkie dzieki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi