EnDurion Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam. Otóż sformatowałem wczoraj laptopa (ostateczność) i teraz potrzebuję wszystkich sterowników do niego: Do grafiki, dźwięku, karty sieciowej, płyty głównej itd. Nie mam płyt ze sterownikami, a na stronie producenta na liście nie ma nawet tego modelu!:-| Proszę o zapodanie linków do ściągnięcia potrzebnych mi sterów. Z góry dzięki.:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) Podaj bebechy tego laptopa, to się coś znajdzie. http://diplodrivers.pl/download-driver/SONY/VGN-FS115Z Edytowane 14 Listopada 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) Informacje z Everesta Płyta główna: sony corporation VGN-FS115Z Grafika: nVIDIA GeForce Go 6200 Dźwięk: Intel 82801FBM ICH6-M High definition audio controller [b-2] karta sieciowa: Intel Pro/wirelles 2200BG 3B Network connection (sony) Sterowniki oczywiście do xp Edytowane 14 Listopada 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkkam Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 VAIO : Sony Europe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Tribute dzięki! Nareszcie jakieś pasują :D tylko teraz mam inny problem. Zainstalowałem sterownik do karty bezprzewodowej i jak próbuję się podłączyć do routera z laptopa aby było połączenie internetowe to po kliknięciu połącz pokazuje się coś takiego pomimo, że laptop jest metr od routera.:blink: e.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Router nie ma przypadkiem filtrowania po MAC? Jak tak to zaloguj się do routera i podaj adres mac karty lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 (edytowane) Znalazłem coś takiego ale nie wiem czy o to chodzi. A jak mam znaleźć adres MAC w laptopie? O co w tym w ogóle chodzi? Edytowane 15 Listopada 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Daj może zrzut ekranu po zalogowaniu z przeglądarki internetowej, podaj model routera. Pobrałem manuala pierwszego lepszego Planet'a ale chyba na stronie są tylko skrócone instrukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 (edytowane) Model to WRT-414 Na screenie jest wszystko to co widać po zalogowaniu. Tak nawiasem mówiąc to nie wiem jak połączyć tego laptopa bezprzewodowo z routerem. Pomóżcie. A sterownik do karty graficznej wypakowuje jakieś pliki i po zakończeniu nic się nie dzieje, po restarcie żadnych zmian. Edytowane 15 Listopada 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Może coś będzie w General setup. Może pojawi się ktoś kto miał do czynienia z Planet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 (edytowane) Ok laptop podłączyłem już przez Wi-fi więc problem z routerem rozwiązany (zresetowałem router i skonfigurowałem). Ale z tych sterowników które były na VAIO: Sony Europe to tylko do karty sieciowej działały. Programy do diagnozy sterowników odpadają bo są płatne. EDIT * * * Brakuje mi teraz tylko sterowników do dźwięku i za nic nie mogę odpowiednich znaleźć. Edytowane 18 Grudnia 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...