Skocz do zawartości
sledziq

Jedna z dwóch na AM3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Składam nowego kompa. Mam dojścia do odblokowanych Phenomów x2 550 BE, w związku z czym potrzebuję dobrej płytki.

Priorytetem będzie stosunek cena/możliwości

Mam dwóch faworytów:

ASROCK 770 EXTREME 3

oraz

ASUS M4A77T

Gigabyte też jest niezły ale się grzeje bardziej od wyżej wymienionych?

Ew czekam na sugestie :0 Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pietia możesz podać jakieś konkretne powody? Wiem, że Asus fajnie kręci i jest generalnie porządnie wykonany, to wiem z praktyki. Wiedzę na temat AsRocka czerpię głównie z forów choć z serwisowego punktu widzenia nie mam zastrzeżeń - płytka jest ok. Pytanko jak się na tym kręci i czy po roku się nie rozsypie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SATA 3 ;]

plyty stabilne i nie rozlatujacesie ;-) ( mam 2 na AM2 i nie oszczedzam ich )

ASRock zawsze daje dobre wsparcie , nowe biosy ETc , mozna z nimi pisac i jak cos nie pasuje to mija tydzien/dwa i jest nowy bios ( ja tak mialem i mailem wyslali mi bios beta :D )

Asus lubi olewac konstrukcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...również polecam ASrocka. Co prawda ja mam wersję 870 Extreme3, ale niewiele się różni od tej 770. Odblokowanie rdzeni w tempie błyskawicznym, łatwe OC z poziomu BIOSu, niskie temperatury. Czego chcieć więcej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi